Η Βραζιλία εισάγει νέα νομοθεσία για τις καισαρικές τομές

  • Iatropedia
Ισχύουν πλέον νέοι νόμοι στη Βραζιλία με σκοπό τον περιορισμό των καισαρικών τομών. Μέχρι σήμερα, το 85% των γεννήσεων στα ιδιωτικά νοσοκομεία της Βραζιλίας γίνεται με καισαρική τομή, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα δημόσια νοσοκομεία είναι 45%.

Οι νέοι κανονισμοί επιβάλλουν στους ιατρούς να ενημερώσουν τις εγκύους για τους κινδύνους που πιθανόν να εγκυμονεί μια καισαρική τομή και να τις υποχρεώσουν να υπογράψουν αίτηση με την οποία συμφωνούν με την διαδικασία.

Οι γιατροί επίσης είναι υποχρεωμένοι να δικαιολογήσουν κάθε φοράγιατί ήταν αναγκαστική η χρήση της καισαρικής τομής. Θα πρέπει να συμπληρώνουν ακριβές αρχείο σχετικά με την εξέλιξη της κύησης και του τοκετού στο οποίο να εξηγούν τις κινήσεις τους.

Για κάθε έγκυο γυναίκα θα υπάρχουν ιατρικές σημειώσεις που θα καταγράφουν την πορεία της κύησής της, τις οποίες θα μπορεί να πάρει μαζί της σε περίπτωση που αλλάξει ιατρό.

Οι νέοι αυτοί κανόνες υπάρχουν για να γίνει βέβαιο ότι οι γυναίκες γνωρίζουν τους κινδύνους που συνδέονται με τις καισαρικές τομές και δεν προβαίνουν σε περιττές εγχειρήσεις.

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι η έλλειψη κλινών μητρότητας και κατάλληλα εξοπλισμένων θαλάμων για τις φυσικές γέννες έχει ως αποτέλεσμα πολλές γυναίκες στη Βραζιλία να θεωρούν ότι οι καισαρικές τομές είναι η καλύτερη δυνατή λύση.

Υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που, κατά τη διάρκεια του τοκετού, περιφέρονταν σε νοσοκομεία μέχρι να βρουν κενό κρεβάτι. Πολλές γυναίκες, επίσης, θεωρούν τις καισαρικές τομές πολιτισμένες και μοντέρνες, ενώ την φυσική κύηση την αντιμετωπίζουν ως κάτι πρωτόγονο, άσχημο και άβολο, που μπορεί να έχει και επιπτώσεις στο πόσο ελκυστικές είναι στους συντρόφους τους.

www.bbc.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είμαι έγκυος! Πόσα κιλά πρέπει να πάρω;

Πως θα υπολογίσω σε ποιο μήνα είμαι;