Η τηλεργασία μειώνει στο μισό τον κίνδυνο να κολλήσεις κορονοϊό: Σαφής προτροπή του CDC στους εργοδότες

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
τηλεργασία
Οι εργαζόμενοι σε περιβάλλοντα γραφείων είναι πιο πιθανό να μολυνθούν από τη νόσο COVID-19 (νέος κορονοϊός) εφόσον χρειάζεται να διανύουν απόσταση από και προς την εργασία τους, συγκριτικά με το αν εργάζονται από το σπίτι με το καθεστώς της τηλεργασίας, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Ερευνητές δημόσιας υγείας που εξέτασαν την πιθανή έκθεση στον κορονοϊό μεταξύ εργαζομένων ενηλίκων, διαπίστωσαν ότι εκείνοι που βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να αναφέρουν τακτικές μετακινήσεις από και προς την εργασία τους, σε σχέση με όσους βρέθηκαν αρνητικοί στον κορονοϊό.

Αυτό έδειξε έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες, ως μέρος της Εβδομαδιαίας Έκθεσης των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσηρότητας και Θνησιμότητας.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις 310 ατόμων που έκαναν τεστ COVID-19 τον Ιούλιο. Περίπου οι μισοί από αυτούς είχαν βρεθεί θετικοί. Συνέκριναν τις περιπτώσεις τους με μια ομάδα ελέγχου από άτομα που είχαν βρεθεί αρνητικοί σε αντίστοιχα τεστ COVID-19. Η πλειοψηφία και των δύο ομάδων, όλοι οι ενήλικες, κατείχαν θέσεις πλήρους απασχόλησης και είχαν παρόμοια έκθεση στον ιό από την διάδρασή τους στην κοινότητα, ανεξάρτητα από την εργασία τους.

Οι δύο ομάδες είχαν κάποιες διαφορές:

  • Μόνο το ένα τρίτο της ομάδας με COVID-19 ανέφερε ότι εργάζεται από το σπίτι (τηλεργασία) έστω και περιστασιακά, πριν από τη διάγνωσή τους
  • Οι μισοί από τους συμμετέχοντες στην ομάδα ελέγχου ανέφεραν ότι «τουλάχιστον μερικές φορές την εβδομάδα» εργάζονται εξ αποστάσεως (τηλεργασία)
  • Στις δύο εβδομάδες πριν αρρωστήσουν, τα μέλη της ομάδας με COVID-19 είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ότι πήγαν αποκλειστικά στο γραφείο απ’ ό,τι τα μέλη της ομάδας ελέγχου
  •  Οι ερευνητές βρήκαν επίσης μια σαφή συσχέτιση μεταξύ της τακτικής μετάβασης στο γραφείο και της παρουσίας σε εκκλησίες ή θρησκευτικές συγκεντρώσεις…

«Οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες θα πρέπει να προωθούν με δική τους πρωτοβουλία εναλλακτικές επιλογές στο χώρο εργασίας, όπως η τηλεργασία, όπου αυτό είναι εφικτό, για την μείωση της ‘ε΄κθεσης των εργαζομένων στον κορονοϊό», συνιστά η έκθεση, σημειώνοντας ότι «το να επιτρέπεται και να ενθαρρύνεται η τηλεργασία» είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της πανδημίας COVID -19.

τηλεργασία

Σαφής η προτροπή του CDC προς τους εργοδότες, ώστε να προωθούν την τηλεργασία εν μέσω πανδημίας

Πηγή: https://abcnews.go.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

COVID-19 lockdown: Τι προμήθειες χρειάζονται προτού μείνεις για μέρες στο σπίτι

Τι να κάνεις για να προστατευτείς αν είσαι θύμα βίας στο σπίτι: Το lockdown ξυπνά τον εφιάλτη χιλιάδων γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν