Η θετική λίστα φαρμάκων και πάλι σε διαβούλευση από χθες μέχρι σήμερα…

  • Iatropedia
Σε διαβούλευση και πάλι η θετική λίστα φαρμάκων αλλά για 12 ώρες περίπου (αν εξαιρέσουμε τις αυστηρά νυχτερινές ώρες), οι οποίες λίγες ώρες μόνο προβλήματα μπορούν να φέρουν στην επιφάνεια λόγω βιασύνης...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Αναρτήθηκε αρχείο δύο καταλόγων της θετικής λίστας για διαβούλευση και οι τυχόν παρατηρήσεις να αποστέλλονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά στο email: positivelist@moh.gov.gr, μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 και ώρα 15:00 μ.μ.

Η λίστα δημοσιοποιήθηκε λοιπόν το απόγευμα της Πέμπτης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τις παρατηρήσεις τους μόνο ηλεκτρονικά.

Εκτίμηση της αγοράς είναι ότι περιλαμβάνει λίγα καινοτόμα σκευάσματα, περίπου 35 νέα καινοτόμα φάρμακα, καθώς και περίπου 200 νέα γενόσημα. Το δεύτερο αρχείο αφορά στα Φαρμακευτικά Σκευάσματα που ανήκουν στον κατάλογο του Ν.3816 (πρόκειται δηλαδή για Φάρμακα Υψηλού Κόστους).

Η προθεσμία για διαβούλευση και τυχόν παρατηρήσεις λήγει σήμερα στις 15.00, και ως εκ τούτου οι ενδιαφερόμενες φαρμακευτικές εταιρίες μελετούν τα αρχεία προκειμένου να υποβάλλουν εγκαίρως τις παρατηρήσεις και ενστάνσεις τους.

Όπως διεφάνη από χθες βράδυ, κάποιες εταιρίες έχουν διαπιστώσει διάφορα προβλήματα που απαιτούν αλλαγές…