Η «Θετική Φωνή» διοργανώνει εκδήλωση για την επέτειο του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

  • Γιάννα Σουλάκη
Ζακ
Ανοιχτή εκδήλωση στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, με τίτλο "Γιατί (δεν) μιλάμε για την ιστορία μας", διοργανώνει την Τετάρτη 18/9, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας "Θετική Φωνή".

Με αφορμή τον ένα χρόνο από το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» διοργανώνει μία ανοιχτή συζήτηση (open mic), εμπνευσμένη από τη δημόσια παρουσία και παρρησία του. Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 στις 18:00 στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3, Αθήνα), σε συνεργασία με το πρόγραμμα «HIV in Greece: A political archive».

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή»:

«Ο Ζακ Κωστόπουλος/ Zackie Oh, υπήρξε κοινωνικός και δικαιωματικός ακτιβιστής, ανθρωπιστής και αντιφασίστας, δυναμική drag persona, ένα βαθιά πολιτικό πρόσωπο. Ήταν μέλος και ένας από τους πρώτους εργαζόμενους της οικογένειας της Θετικής Φωνής και των Checkpoint. Για όλες αυτές τις ταυτότητές του μίλησε δημόσια και διεκδικητικά, δείχνοντας πόσο σημαντικό και πόσο πολιτικό είναι να μοιράζεται κανείς την ιστορία του».

Η «Θετική Φωνή» καλεί όσες και όσους επιθυμούν, να μιλήσουν -όπως έκανε στη ζωή του και ο Ζακ- για την κανονικοποιημένη και καθημερινή βία, τον αποκλεισμό, την ομοφοβία, την τρανσφοβία, την έμφυλη βία και τον ρατσισμό:

«Να αντιπαραβάλουμε τις αρχές και τις αξίες της ελευθερίας, της πραγματικής ισότητας και της ορατότητας. Να μοιραστούμε τις καθημερινές εμπειρίες μας και να αναλογιστούμε πόσες τέτοιες ιστορίες έχουν αποσιωπηθεί. Να στοχαστούμε την παρακαταθήκη και την ευθύνη που μας αφήνει ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου, έναν χρόνο μετά», τονίζουν τα μέλη του Συλλόγου Οροθετικών «Θετική Φωνή».