Η σωματική άσκηση “κλειδί” στην μάχη με το Αλτσχάιμερ

  • Iatropedia
Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα, στον Καναδά, υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ζουν υγιείς και να αποφύγουν, όχι μόνο τη νόσο του Αλτσχάιμερ, αλλά και πολλά άλλα προβλήματα που εκδηλώνονται λόγω του ανθυγιεινού τρόπου ζωής, αλλά μία μόνο επιλογή φαίνεται πως υπερισχύει των υπολοίπων ως μέτρο πρόληψης.

Οι επιστήμονες ήθελαν να δουν τι βιολογικές αλλαγές μπορεί να επιφέρει η σωματική άσκηση, ώστε να καταπολεμηθεί το Αλτσχάιμερ. Εξέτασαν, έτσι, τις περιπτώσεις 70 ασθενών με ήπια γνωστική εξασθένηση και διαβήτη, συνθήκες που και οι δύο αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εκείνοι που γυμνάζονταν τακτικά ένιωθαν γενκά καλύτερα, ενώ εξετάσεις σε υγρό από το νωτιαίο μυελό τους έδειξαν μειωμένη συγκέντρωση της τ-πρωτεΐνης (tau), η οποία είναι γνωστός παράγοντας που συμβάλλει στο Alzheimer.

Οι εν λόγω ασκήσεις δεν αφορούσαν (χωρίς και να αποκλείουν) επισκέψεις στο γυμναστήριο, αλλά απλές καθημερινές ασχολίες, όπως το τακτικό περπάτημα και το ελαφρύ τρέξιμο.

Η έρευνα παρουσιάστηκε επισήμως κατά τη διάρκεια του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου του οργανισμού Alzheimer’s Association.

Ως μέρος της έρευνας, ανακοινώθηκε επίσης ότι η χορήγηση του φαρμάκου aducanumab σε άτομα με πολύ πρώιμο στάδιο της νόσου του Alzheimer, μειώνει την ποσότητα των αμυλοειδών πλακών στον εγκέφαλο, με αυξανόμενη ισχύ καθώς αυξάνεται η δοσολογία.

http://sentinelrepublic.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι περιλαμβάνει η δίαιτα MIND που μειώνει τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ στο μισό!

Το Αλτσχάιμερ “ξεκινάει” πολύ πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα