Οι συσκευές καθαρισμού του αέρα βοηθούν τους ασθενείς με καρδιακά

  • Iatropedia
Τα άτομα με καρδιακές παθήσεις μπορούν να επωφεληθούν από τη χρήση εσωτερικών μηχανημάτων καθαρισμού του αέρα, σύμφωνα με νέα έρευνα από την Κίνα, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of the American College of Cardiology.

Αν και η μελέτη δεν αποδεικνύει ότι αυτές οι συσκευές έχουν άμεση επίδραση στην πρόληψη καρδιακών προσβολών ή άλλων σοβαρών προβλημάτων υγείας, εντούτοις οι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι μειώνουν αρκετούς άλλους παράγοντες κινδύνου για καρδιακή νόσο τόσο σε νέους και υγιείς ενήλικες όσο και σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα που εκτίθενται καθημερινά σε μολυσμένη ατμόσφαιρα.

Η Κίνα, άλλωστε, είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τα καρδιακά προβλήματα στους πολίτες, κυρίως του Πεκίνου, παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι συσκευές καθαρισμού του αέρα μέσα στο σπίτι μείωσαν τα επίπεδα ρύπανσης στον βιωτικό χώρο των συμμετεχόντων κατά 57%. Αυτό οδήγησε σε μεγάλη μείωση σε συμπτώματα φλεγμονής και θρομβώσεων στο αίμα τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ορισμένες βελτιώσεις στην πνευμονική λειτουργία και την συστολή των αιμοφόρων αγγείων των συμμετεχόντων.

http://www.reuters.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΗΣΗΣ

Η ατμοσφαιρική ρύπανση «χτυπάει» απευθείας στην καρδιά

Ατμοσφαιρική ρύπανση και φτώχεια «ρίχνουν» το IQ