Η Sanofi και η Regeneron γιορτάζουν την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Ατοπικής Δερματίτιδας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Sanofi και η Regeneron σήμερα στέκονται δίπλα στην κοινότητα της ατοπικής δερματίτιδας αναγνωρίζοντας τη σημασία της πρώτης Παγκόσμιας Ημέρας Ατοπικής Δερματίτιδας για την εκπαίδευση και την καλύτερη κατανόηση του πως είναι να ζει κανείς με Ατοπική Δερματίτιδα (ΑΔ), μια κοινή μορφή εκζέματος που επηρεάζει μεταξύ 5% και 20% των παιδιών και το 2–10% των ενηλίκων, παγκοσμίως.

Πέραν της συνεχούς έρευνας και των κλινικών μελετών, η Sanofi και η Regeneron είναι αφοσιωμένες στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που ζουν με Ατοπική Δερματίτιδα. Σε αυτήν την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Ατοπικής Δερματίτιδας, η Sanofi και η Regeneron μοιράζονται με το ευρύ κοινό ένα εκπαιδευτικό βίντεο στο www.sanofi.gr το οποίο αναδεικνύει τη δύσκολη καθημερινότητα των ανθρώπων με Ατοπική Δερματίτιδα, και ειδικότερα των ασθενών που ζουν με ανεπαρκώς ελεγχόμενα συμπτώματα (όπως βλάβες στο δέρμα, έντονο κνησμό, διαταραχές στον ύπνο και άλλες επιπτώσεις που επηρεάζουν το βιοτικό επίπεδο).

“Η Παγκόσμια Ημέρα Ατοπικής Δερματίτιδας αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την ενίσχυση της ενημέρωσης σχετικά με τις σωματικές και ψυχολογικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι άνθρωποι που ζουν με αυτή τη χρόνια νόσο. Η ατοπική δερματίτιδα είναι η πιο κοινή μορφή εκζέματος και οι μέτριες ως σοβαρές μορφές της μπορούν να είναι εξουθενωτικές για τον ασθενή. Είμαστε λοιπόν υπερήφανοι που συμμετέχουμε στην παγκόσμια κοινότητα ατοπικής δερματίτιδας για να τιμήσουμε αυτήν τη σημαντική στιγμή και να βοηθήσουμε στην καλύτερη ενημέρωση και κατανόηση της Ατοπικής Δερματίτιδας”, δηλώνει ο κύριος Δημήτριος Ρηγόπουλος, καθηγήτης και Διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Δερματολογικής-Αφροδισιολογικής κλινικής Αθηνών του νοσοκομείου »ΑΝ. ΣΥΓΓΡΟΣ» και πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας.

Σχετικά με την Ατοπική Δερματίτιδα

Η ατοπική δερματίτιδα, μία μορφή εκζέματος, αποτελεί μία χρόνια φλεγμονώδη νόσο με συμπτώματα που συχνά παρουσιάζονται ως εξάνθημα στην επιφάνεια του δέρματος. 4,5,6,7 Η μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα χαρακτηρίζεται από εξανθήματα, που συχνά καλύπτουν μεγάλο τμήμα του σώματος, και είναι δυνατό να συνοδεύεται από έντονο, συνεχή κνησμό και ξηρότητα, σκάσιμο, ερυθρότητα, δημιουργία εφελκίδων και εξιδρώματος.8 Ο κνησμός είναι ένα από τα πιο δύσκολα συμπτώματα των ασθενών που ενδέχεται να καταστεί εξουθενωτικός.9 Επιπλέον, οι ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα βιώνουν τη σημαντική επιβάρυνση της νόσου, η οποία περιλαμβάνει επώδυνες δερματικές βλάβες έντονο κνησμό και επιπτώσεις σε θέματα που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής, όπως ο ύπνος και συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης.9,10

Σχετικά με τη Sanofi

Η Sanofi έχει αφοσιωθεί στην υποστήριξη των ανθρώπων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων υγείας. Είμαστε μια παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία που εστιάζει στην ανθρώπινη υγεία. Προλαμβάνουμε τις ασθένειες με εμβόλια και καινοτόμες θεραπείες οι οποίες αμβλύνουν τον πόνο και βελτιώνουν τη διαχείριση της εκάστοτε νόσου. Στεκόμαστε δίπλα τόσο στους λίγους που πάσχουν από σπάνιες παθήσεις, όσο και στα εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν με χρόνιες παθήσεις ανά την υφήλιο.

Σχετικά με τη Regeneron Pharmaceuticals, Inc.

H Regeneron (NASDAQ: REGN) είναι μία κορυφαία εταιρεία βιοτεχνολογίας που ανακαλύπτει φάρμακα τα οποία μεταμορφώνουν τη ζωή των ανθρώπων που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια και διοικείται από ερευνητές ιατρούς, διαθέτει τη μοναδική ικανότητα να μετασχηματίζει επανειλημμένα και σταθερά την επιστήμη σε ιατρική η οποία έχει οδηγήσει σε έξι θεραπείες, εγκεκριμένες από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), και σε πολυάριθμα υπό ανάπτυξη προϊόντα, τα οποία αναπτύχθηκαν εξ ολοκλήρου στα εργαστήρια της εταιρείας. Τα φαρμακευτικά προϊόντα και η γραμμή παραγωγής μας έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν ασθενείς με οφθαλμική πάθηση, καρδιακή πάθηση, αλλεργικές και φλεγμονώδεις παθήσεις, πόνο, καρκίνο και μεταδοτικές και σπάνιες ασθένειες.

Η Regeneron επιταχύνει και βελτιώνει την παραδοσιακή διαδικασία ανάπτυξης φαρμάκων μέσω των μοναδικών τεχνολογιών VelociSuite®, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας VelocImmune® η οποία παραγάγει βελτιστοποιημένα πλήρως ανθρώπινα αντισώματα, και φιλόδοξων πρωτοβουλιών, όπως το Regeneron Genetics Center [Κέντρο Γενετικής της Regeneron], μία από τις μεγαλύτερες προσπάθειες γενετικής αλληλούχησης στον κόσμο.

Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.regeneron.com ή ακολουθείστε @Regeneron στο Twitter.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν