Η Roche Hellas και η Roche Diagnostics Hellas συμμετέχουν στην «Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά 2018»

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά
Εθελοντική δράση των εργαζομένων, για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS στη Βάρη

Οι εργαζόμενοι της Roche Hellas μαζί με τους εργαζομένους της Roche Diagnostics Hellas συμμετείχαν για 15η χρονιά στην «Παγκόσμια Πεζοπορία για Παιδιά», τη διεθνή πρωτοβουλία της Roche μέσω της οποίας η εταιρεία στηρίζει από το 2003 φορείς, που αναπτύσσουν έργο για το παιδί.

Ενενήντα εθελοντές της Roche Hellas και της Roche Diagnostics Hellas ένωσαν τις δυνάμεις τους και στήριξαν, για μία ακόμη χρονιά, το έργο του Παιδικού Χωριού SOS στη Βάρη συγκεντρώνοντας ένα χρηματικό ποσό για την κάλυψη των αναγκών της οργάνωσης. Παράλληλα, συνεχίζοντας την πρωτοβουλία που ξεκίνησαν το 2017, αφού περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Παιδικού Χωριού SOS στη Βάρη, οι εργαζόμενοι προσφέροντας εθελοντική εργασία ανακαίνισαν και διακόσμησαν τα δωμάτια των παιδιών και την αίθουσα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, ταξινόμησαν τρόφιμα και ρούχα και ταυτόχρονα έβαψαν εξωτερικούς χώρους και δημιούργησαν μικρούς κήπους.

H Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της Roche Hellas, Ξένια Καπόρη, δήλωσε σχετικά με τη φετινή διοργάνωση: «Η Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά αποτελεί σημείο αναφοράς στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας της Roche. Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, έχουμε δημιουργήσει και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια μια “παράδοση” εθελοντικής κινητοποίησης, για τη στήριξη φορέων με αξιόλογο έργο στη φροντίδα παιδιών. Τόσο η διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή στη δράση, όσο και η απόφαση των συναδέλφων να τη διευρύνουν με την προσφορά εθελοντικής εργασίας, επιβεβαιώνουν ότι ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι της εταιρικής μας κουλτούρας.»

Ο Head of Business & Healthcare Development της Roche Diagnostics Hellas, Θανάσης Ακάλεστος τόνισε: «Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε, μέρος της παγκόσμιας προσπάθειας της Roche να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και το μέλλον παιδιών, που το έχουν ανάγκη. Με τη συμμετοχή μας στη φετινή δράση, δώσαμε το μήνυμα ότι είμαστε πλέον κι εμείς εδώ, ενώνοντας δυνάμεις με χιλιάδες συναδέλφους μας από όλο τον κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο.»

Στη φετινή «Παγκόσμια Πεζοπορία για Παιδιά», εργαζόμενοι από 157 θυγατρικές της Roche σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν συγκεντρώνοντας χρήματα για περισσότερα από 75 προγράμματα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, τα οποία υλοποιούνται στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπως το Μαλάουι, η Αιθιοπία και οι Φιλιππίνες. Επιπλέον, μέσω του παγκόσμιου ιδρύματος εργαζομένων της Roche ξεκίνησαν φέτος τρεις νέες συνεργασίες για την εκπαίδευση στην Αιθιοπία, το Νεπάλ και την Κένυα.

Σχετικά με την Παγκόσμια Πεζοπορία για τα Παιδιά: Μια μέρα που υπάρχει χάρη στους εργαζομένους

Η Πεζοπορία για τα Παιδιά είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία που φέρει την υπογραφή των εργαζομένων της Roche και υλοποιείται σε ετήσια βάση. Από το 2003 μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 220.000 εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο έχουν περπατήσει σε 144 χώρες, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 17 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Συμμετέχοντας στην πεζοπορία, οι εργαζόμενοι της Roche κάθε χρόνο συγκεντρώνουν χρήματα για παιδιά που χρειάζονται βοήθεια. Το ποσό που συγκεντρώνεται από τους εργαζομένους διπλασιάζεται από την εταιρεία και διατίθεται για την ενίσχυση προγραμμάτων εκπαίδευσης, υγείας και φροντίδας παιδιών, στις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται η Roche, καθώς και σε αναπτυσσόμενες χώρες. Ειδικότερα στην Ελλάδα, το 50% του συνολικού ποσού διατίθεται για τη στήριξη τοπικών φορέων και δράσεων, ενώ το υπόλοιπο κατευθύνεται σε προγράμματα που υλοποιούνται σε χώρες όπως το Μαλάουι, η Αιθιοπία και οι Φιλιππίνες, μέσω του Roche Employee Action and Charity Trust (Re&Act). Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.react.roche.com.