Η ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική- Ενημερωτική καμπάνια από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ενημερωτική καμπάνια στους κινηματογράφους, σχετικά με την ψωρίαση, με θέμα «Η ζωή μου με την ψωρίαση» υποστηρίζει η φαρμακευτική εταιρία Janssen σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα , «Επιδέρμια».

Σε μια εβδομάδα ολοκληρώνεται η συγκεκριμένη καμπάνια. Πιο συγκεκριμένα, από τις 3 Δεκεμβρίου και μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου προβάλλεται στους κινηματογράφους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενημερωτικό βίντεο, πριν την έναρξη της εκάστοτε ταινίας, στόχος του οποίου είναι να ενημερώσει το κοινό ότι η ψωρίαση δεν είναι μια μεταδοτική νόσος και να καταπολεμήσει το στίγμα που συνδέεται με αυτή.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της καλύτερης προώθησης και της αναγνωρισιμότητας του video για την ψωρίαση, η ταινία κατατέθηκε στο φεστιβάλ ERMIS awards – όπου βραβεύονται δημιουργικές ιδέες και αντίστοιχες παραγωγές- καθώς η συγκεκριμένη παραγωγή της ταινίας πληροί και τις εικαστικές απαιτήσεις του φεστιβάλ.


Τι είναι η ψωρίαση;
•Ένα χρόνιο φλεγμονώδες αυτοάνοσο νόσημα που χαρακτηρίζεται από υπέρμετρο πολλαπλασιασμό της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα τα κύτταρα του δέρματος στις προσβεβλημένες περιοχές να ανανεώνονται κάθε 3 με 6 ημέρες, αντί για κάθε 28. Αυτό προκαλεί επηρμένες, λεπιδώδεις πλάκες στο δέρμα.
•Αντιμετωπίσιμη: Υπάρχουν διάφορες αποτελεσματικές θεραπείες για τον έλεγχο του νοσήματος και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.
•Συνήθης: Δεν είστε μόνοι. Έχει υπολογισθεί ότι το 2-5% των ανθρώπων παγκοσμίως έχουν ψωρίαση.
•Μια νόσος ίσων πιθανοτήτων: Άνδρες και γυναίκες διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο εμφάνισης της ψωρίασης. Μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Αν και είναι συνηθέστερη στους Καυκάσιους πληθυσμούς της Βόρειας Ευρώπης, έχει εντοπιστεί σε ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Είναι η ψωρίαση μεταδοτική;
OXI δεν είναι μεταδοτική. Δεν προκαλείται από κάποιον ιό ή παθογόνο μικρόβιο. Δεν μπορείτε να την «κολλήσετε» από κάποιον ή να την μεταδώσετε εσείς σε άλλους.

Λίγα λόγια για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα, Επιδέρμια
Το «Επιδέρμια» είναι ένας νέος πανελλήνιος σύλλογος ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το Επιδέρμια δημιουργήθηκε το 2014 αποκλειστικά από ασθενείς μέσα από την πρόδηλη ανάγκη τους να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Ο πρωταρχικός στόχος του «Επιδέρμια» είναι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα και η υποστήριξή τους με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο. Οι ασθενείς με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα είναι χρόνια ασθενείς μίας ανίατης νόσου.
Tο «Επιδέρμια» στοχεύει στην πληροφόρηση και ενημέρωση των ασθενών και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, καθώς και οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου, για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με την ψωρίαση και την ψωριασική αρθρίτιδα.
To «Επιδέρμια» εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ενώσεων Ασθενών με Ψωρίαση, IFPA.
Περισσότερες πληροφορίες για το σύλλογο, μπορείτε να βρείτε το www.epidermia.gr

Λίγα λόγια για την φαρμακευτική εταιρία Janssen
Η Janssen ανήκει στον όμιλο εταιριών της Johnson & Johnson. Είναι προσανατολισμένη στην παροχή καινοτόμων και υψηλής ποιότητας προϊόντων που στοχεύουν στη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής. Με κύριο μέλημά της την φαρμακευτική έρευνα, ανακαλύπτει, αναπτύσσει και διαθέτει πρωτοποριακά φάρμακα σε πέντε κύριους θεραπευτικούς τομείς:
-Καρδιαγγειακό σύστημα και μεταβολικά νοσήματα (διαβήτης)
-Νευροεπιστήμη (σχιζοφρένεια, άνοια, πόνος)
-Λοιμώδη νοσήματα (HIV/AIDS, Ηπατίτιδα C, φυματίωση)
-Ογκολογία (πολλαπλό μυέλωμα, καρκίνος του προστάτη)
-Ανοσολογία (ψωρίαση, ψωριασική αρθρίτιδα)