Η πολιτική- οικονομική αναστάτωση οδηγεί σε άρση των κινητοποιήσεων στα Κέντρα Υγείας

  • Iatropedia
Την επίσχεση εργασιών τους που θα ξεκίναγαν σήμερα, παίρνουν πίσω οι γιατροί των Κέντρων Υγείας Κέρκυρας λόγω της έκτακτης κατάστασης στην χώρα...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Την ασφαλή εφημέρευση των Κέντρων Υγείας του νησιού διεκδικούν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων της Κέρκυρας.

Επειδή όμως μέσα στο ΣΚ οι πολιτικές εξελίξεις ήταν καταιγιστικές, σταματούν προσωρινά τις κινητοποιήσεις μέχρι να εκτονωθεί η κατάσταση στην χώρα.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση των γιατρών των Κέντρων Υγείας Κέρκυρας:

Δεδομένων των καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων, οι γιατροί των κέντρων υγείας και των περιφερειακών ιατρείων, αποφάσισαν την προσωρινή αναστολή έναρξης της επίσχεσης εργασίας που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει 29/6/2015.

Οι δηλώσεις επίσχεσης που έχουν συγκεντρώθεί προς κατάθεση, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο

αγγίζοντας το 100% συμμετοχής των ιατρών και στα 3 κέντρα υγείας και σε όλα τα περιφερειακά ιατρεία του νησιού. Όμως είναι σαφές ότι στις δύσκολες συνθήκες που περνάει η χώρα μας είναι αδύνατο να επιδεινώσουμε την κατάσταση για τον πληθυσμό με την αναστολή της τακτικής παροχής φροντίδας υγείας. Καλούμε τους υπεύθυνους της 6ης Υ.Πε. να προχωρήσουν στο μεσοδιάστημα παραυτα σε εκκαθάριση της αποζημίωσης μας, χωρίς τις περικοπές που έχουν ανακοινώσει.

Τους καλούμε να αποφασίσουν για την ασφαλή εφημέρευση στα ΚΥ του νησιού για τους επόμενους μήνες. Υπενθυμίζουμε ότι η αναστολή της κινητοποίησης είναι προσωρινή και καμία δικαιολογία δε θα χωρά σε λίγες ημέρες που θα έχει τελειώσει η παρούσα πολιτική αναστάτωση.