Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει δίωξη από τη Διοίκηση συνδικαλιστή εργαζόμενου

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Την συνδικαλιστική δίωξη εργαζόμενου του νοσοκομείου Λοιμωδών Νόσων, τον οποίο μετακίνησαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με την καταγγελία, «ο διπλοθεσίτης Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας, που είναι και Διοικητής του Ερυθρού Σταυρού, συνεχίζει το έργο για το οποίο επιλέχθηκε να διοικήσει το Νοσοκομείο Νίκαιας. Μετά τις καρατομήσεις των Διευθυντικών στελεχών της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία προχώρησε και σε συνδικαλιστικές διώξεις υπαλλήλων και μάλιστα του Ρόκκα Γεωργίου Γενικού Σύμβουλου της ΠΟΕΔΗΝ», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσκομεία.

Η δίωξη του συναδέλφου, λέει η ΠΟΕΔΗΝ, «εντάσσεται στην προσπάθεια της Διοίκησης του Νοσοκομείου και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας φίμωσης των συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕΔΗΝ, για την δράση και την δραστηριότητα που έχουν αναλάβει για την σωτηρία της Δημόσιας Υγείας, αλλά και στην δράση του συγκεκριμένου μέλους μας στο χώρο του Νοσοκομείου».

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την συγκεκριμένη απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου που απροκάλυπτα διαχωρίζει τους υπαλλήλους σε «ημετέρους» και «μη» και που θυμίζει πρακτικές του παρελθόντος που έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση των εργαζομένων. Δηλώνει, επίσης, ότι στηρίζει το συνάδελφο και καλεί τον Διοικητή του Νοσοκομείου να ανακαλέσει την απόφασή του.