Η ΠΟΕΔΗΝ «αποκαλύπτει» την αλήθεια για την παραχώρηση Νοσοκομείων στο Υπερταμείο

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ΠΟΕΔΗΝ
Με την σημερινή της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ εστιάζει στο μείζον ζήτημα της πιθανής παραχώρησης νοσοκομείων στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Ε.Ε.ΣΥ.Π.).

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Η αλήθεια για την παραχώρηση Νοσοκομείων στο Υπερταμείο. Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών είμαστε πιο ανήσυχοι

Την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ 10/10/2018 με κεντρικό σύνθημα «Η Δημόσια Υγεία στο σφυρί», λόγω της παραχώρησης Νοσοκομείων στο Υπερταμείο, το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία μας κάνει πιο ανήσυχους απ’ ότι ήμασταν μέχρι πριν.

Στέκεται στο επιχείρημα του μπλοκαρίσματος μεταβίβασης συγκεκριμένων ακινήτων στο Υπερταμείο και όχι της ακύρωσης του ΦΕΚ 2317/19-6-2018 με το οποίο παραχωρούνται 10.119 ακίνητα και την δημοσίευση νέου ΦΕΚ με την αφαίρεση των Νοσοκομείων, Αρχαιολογικών χώρων, σχολείων κλπ.

Την επιλογή των ακινήτων την έκανε η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) με εισήγηση του εντεταλμένου Συμβούλου αυτής προς τον Υπουργό Οικονομικών με γραπτό αίτημα 14 Ιουνίου 2018, έχοντας υπ’ όψιν τις διατάξεις των άρθρων 196 και 209 του Ν. 4389/2019 (ποια ακίνητα υποτίθεται δεν μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο).

Εν γνώσει λοιπόν του Υπουργού Οικονομικών μεταβιβάστηκαν τα συγκεκριμένα 10.119 ακίνητα.

Στο Υπερταμείο συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο εκπρόσωποι διορισμένοι από την κυβέρνηση. Πώς είναι δυνατόν να μην γνώριζαν και να μην ενημέρωσαν τον Υπουργό για τα ακίνητα που παραχωρούνται για εκποίηση;

Εάν η πρόταση για την εκχώρηση έγινε με τους Κωδικούς Αριθμούς Κτηματολογίου, πώς ο Υπουργός Οικονομικών δεν ζήτησε τα ονόματα των 10.119 ακινήτων που παραχωρούνται;

Η εξουσιοδότηση για τη μεταβίβαση στον Υπουργό Οικονομικών έγινε από το Κυβερνητικό Σύμβουλο Οικονομικής Πολιτικής στο οποίο προεδρεύει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο κος Δραγασάκης και συμμετέχει ο Υπουργός Οικονομικών και σχεδόν το μισό Υπουργικό Συμβούλιο.

Πώς παραχωρήθηκαν 10.119 ακίνητα χωρίς να διαβάσουν οι Υπουργοί τι παραχωρούν; Εάν τα παραχώρησαν μόνο από τους Κωδικούς Αριθμούς Κτηματολογίου είναι ανίκανοι. Εάν είναι δεσμευμένοι από τις συμφωνίες που έχουν κάνει και παραχωρούν ότι ακίνητο τους ζητείται είναι επικίνδυνοι.

Το ξεπούλημα των 10.119 ακινήτων μπορεί να συμβεί σε κάποιο από τα επόμενα 99 χρόνια αφού έχουν δοθεί ως ενέχυρο στους δανειστές για να διασφαλιστούν ότι θα πάρουν πίσω τα δανεικά (χρέος της χώρας). Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι εφόσον είναι στη λίστα ακόμη και εάν δεν παραχωρηθούν τώρα τα Νοσοκομεία δεν θα παραχωρηθούν τα επόμενα χρόνια;

Τα οικόπεδα και τα ακίνητα που στεγάζονται τα Νοσοκομεία όσο παραμένουν στο ΦΕΚ παραχώρησης κινδυνεύουν με πώληση. Οι συνέπειες μπορεί να είναι το λουκέτο ή να κληθεί το Δημόσιο να πληρώνει ενοίκιο στον επιχειρηματία που θα παραχωρηθεί το ακίνητο.

Ως εκ τούτω εμείς θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις έως ότου εξαιρεθούν τα Νοσοκομεία από το ΦΕΚ παραχώρησης. Δεν φθάνει όμως μόνο αυτό γιατί μπορεί να υπάρχουν και άλλα Νοσοκομεία που παραχωρήθηκαν και δεν μπορούμε να τα ταυτοποιήσουμε καθ’ ότι οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων δεν γνωρίζουν τους Κωδικούς Αριθμούς Κτηματολογίου. Θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν στο νέο ΦΕΚ τα ονόματα των ακινήτων που παραχωρούνται.

Ο Νόμος 4389/2016 που περιλαμβάνει περιορισμούς στα ακίνητα που παραχωρούνται μπορεί να αλλάζει εν μία νυκτί, καθ’ ότι οι συμφωνίες και οι δεσμεύσεις προς τους δανειστές είναι πιο ισχυρές.

Η πραγματικότητα είναι ότι έχουν δέσει τη χώρα χειροπόδαρα και τώρα προσπαθούν επικοινωνιακά να κερδίσουν χρόνο έως τις εκλογές.

Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο!!!