Οι πιο συνήθεις “διακόπτες” των αλλεργιών είναι…

  • Iatropedia
Περίπου το 20% όλων των ανθρώπων αναπτύσσει αλλεργίες. Μια αλλεργική αντίδραση είναι μια κατάσταση που αναπτύσσεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά υπερβολικά σε κατά τ' άλλα αβλαβή αντιγόνα.

Η υπερβολική αντίδραση μπορεί να κυμαίνεται από ήπια συμπτώματα, όπως το φτάρνισμα έως και σε απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις, όπως η αναφυλαξία.

Παρά το γεγονός ότι πάρα πολλές από αυτές τις ουσίες μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση, αυτές που ακολουθούν είναι οι πιο… συνήθεις ύποτποι:

Γύρη

Τα δέντρα, τα φυτά, το γρασίδι και τα λουλούδια παράγουν γύρη. Πολλοί τύποι γύρης μπορεί να προκαλέσουν εποχιακές αλλεργίες. Τα συμπτώματα συνήθως δεν είναι απειλητικά για τη ζωή, αλλά είναι ερεθιστικά (φτέρνισμα, καταρροή, ρινική συμφόρηση υγρά μάτια και φαγούρα στα μάτια).

Τρίχωμα των ζώων

Το τρίχωμα των ζώων, το οποίο αποτελείται από ένα μείγμα πρωτεΐνης που εκκρίνεται στο δέρμα του ζώου και το σάλιο του ζώου, προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις σε πολλούς ανθρώπους. Οι αλλεργίες στο τρίχωμα των ζώων μπορεί χρειαστούν πολύ χρόνο για να αναπτυχθούν (πάνω από 2 χρόνια για κάποιους ανθρώπους) και τα συμπτώματα (παρόμοια με τα συμπτώματα της αλλεργίας γύρης) μπορούν να διαρκέσουν για μήνες.

Ακάρεα της σκόνης

Τα ακάρεα της σκόνης είναι κοινά αλλεργιογόνα. Αυτοί οι μικροσκοπικοί ζωντανοί οργανισμοί ζουν στο σπίτι και τρέφονται με γύρη, βακτήρια, μύκητες και τα νεκρά δερματικά κύτταρα του ανθρώπου και των ζώων.

Τσιμπήματα εντόμων

Μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις σε τσιμπήματα εντόμων, στο σημείο που μπορεί να είναι απειλητικά για τη ζωή τους, ενώ άλλοι αναπτύσσουν ήπια έως μέτρια συμπτώματα. Τα ήπια συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ερυθρότητα και οίδημα, ενώ τα μέτρια συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν εκτεταμένη ερυθρότητα και αυξημένο οίδημα, ναυτία, κόπωση και χαμηλό πυρετό, που δεν περνάει για μια εβδομάδα. Η αναφυλαξία, ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση, παράγει συμπτώματα που μπορεί να περιλαμβάνουν πρήξιμο του προσώπου, του στόματος, της γλώσσας, του λαιμού και άλλα σοβαρά συμπτώματα, όπως δυσκολία στην αναπνοή και χαμηλή αρτηριακή πίεση. Ο κνησμός (φαγούρα) ή/και η ρίγη στο σώμα είναι επίσης συχνά συμπτώματα.

Τροφές

Οι τροφικές αλλεργίες είναι πολύ συχνές. Οι τροφές που προκαλούν αλλεργικά συμπτώματα είναι συνήθως το γάλα, οι ξηροί καρποί, τα αυγά και τα οστρακοειδή (γαρίδες). Τα συμπτώματα της τροφικής αλλεργίας συμβαίνουν συνήθως πολύ γρήγορα, μέσα σε λίγα λεπτά από την κατανάλωση της “ένοχης” τροφής. Ναυτία, έμετος και διάρροια είναι συχνά συμπτώματα της τροφικής αλλεργίας.

http://www.emedicinehealth.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιμετωπίστε τις αλλεργίες χωρίς φάρμακα!

Τρεις απίστευτες αιτίες που έχετε έξαρση στις αλλεργίες σας