«Η περιπέτειά μου με τον κορωνοϊό» – Η 40χρονη, θετικό κρούσμα του ιού, μιλά για πρώτη φορά

  • Γιάννα Σουλάκη
40χρονη
Την περιπέτειά της από τη στιγμή της επιστροφής της από ταξίδι στο Μιλάνο και μέχρι τη διάγνωση της νόσου COVID-19 και την απομόνωσή της σε ελληνικό νοσοκομείο, περιέγραψε για πρώτη φορά η 40χρονη γυναίκα - τρίτο κρούσμα του κορωναϊού στη χώρα, μέσα από το δωμάτιο αρνητικής πίεσης του "Αττικόν", όπου νοσηλεύεται.

Η 40χρονη μίλησε αποκλειστικά στην Τατιάνα Στεφανίδου και την εκπομπή «Μαζί σου Σαββατοκύριακο», δίνοντας για πρώτη φορά στη χώρα μας την άμεση πληροφόρηση για την κλινική εικόνα που παρουσιάζει ο ιός, σε κρούσματα με ήπια συμπτωματολογία. Όπως είπε η 40χρονη τα συμπτώματά της προσομοιάζουν με αυτά μιας απλής ίωσης:

«Το σύμπτωμά μου ήταν μια μυαλγία, όπως όταν σε περιτριγυρίζει μια γρίπη και το σώμα σου σε πονάει και είναι το δέρμα ευαίσθητο και αμέσως μετά εκδηλώθηκε αυτό με ένα 37, 6 το οποίο το πρωί της επόμενης μέρας έφτασε στο 38,2. Δεν είχα ούτε πονόλαιμο, όπως έχει ειπωθεί, ούτε καταρροή, ούτε βήχα, ακόμη και τώρα δεν μου έχει εκδηλωθεί βήχας, για παράδειγμα. Το μόνο διακριτό σύμπτωμα που έχω είναι αυτός ο πυρετός που έκανα την Τετάρτη το πρωί. Είχα και έναν αρκετά έντονο πονοκέφαλο, που όμως και σε άλλες περιπτώσεις όταν είχα γρίπη είχα το ίδιο σύμπτωμα. Από την Τετάρτη το πρωί δεν έχω καν πυρετό».

Δείτε επίσης – Κορωνοϊός, γρίπη και κρυολόγημα: Ποιες είναι οι διαφορές στα συμπτώματα

Η 40χρονη υποστηρίζει ότι στο νοσοκομείο αυτή τη στιγμή δεν παίρνει φαρμακευτική αγωγή, παρά μόνο γίνεται παρακολούθηση του πυρετού και παίρνει ένα ντεπόν.

Ταλαιπωρία και τραγικές παραλείψεις στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

Μιλώντας για την περιπέτειά της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η γυναίκα επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του newsit.gr για παραλείψεις και αστοχίες που έγιναν, όταν από τη στιγμή που άρχισε να υποψιάζεται ότι μπορεί να πάσχει από τον νέο κορωνοϊό, επισκέφθηκε το νοσοκομείο αναφοράς «Σωτηρία».

Όπως κατήγγειλε, υπήρξε πολύωρη αναμονή στο “Σωτηρία” και ανεύθυνη στάση των γιατρών του νοσοκομείου, ενώ η ίδια ακουλούθησε κατά γράμμα όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Οι γιατροί του νοσοκομείου αναφοράς, ωστόσο, έκριναν ότι το περιστατικό της δεν έχρηζε προτεραιότητας και μπορούσε να παραμείνει.

«Μου είπαν ότι δεν χρήζει η περίπτωση μου προτεραιότητας και να περιμένω 4 – 5 ώρες. Μέσα σε 45′ το νούμερο αναμονής από το 133 είχε πάει στο 135. Είπα στον γιατρό να μου πει ποια είναι η διαδικασία για να πάω την επόμενη μέρα να κάνω το τεστ. Την επόμενη μέρα πήγαμε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, στις 6 το πρωί για να υποβληθώ στην εξέταση…”, είπε χαρακτηριστικά η 40χρονη γυναίκα.

Δείτε επίσης – Κορωνοϊός: Οδηγός για νοσοκομεία αναφοράς, συμπτώματα και μετάδοση – Βήμα-βήμα τι κάνουμε αν αρρωστήσουμε

Καταγγελία για τις βρετανικές υγειονομικές αρχές – Δεν έχουν πάρει ακόμα δείγμα από τα δύο παιδιά στο Λονδίνο

Αναφερόμενη στην κόρη της, που είχε πάει εκδρομή στο Λονδίνο με το Κολλέγιο Αθηνών και παραμένει στην Αγγλία, είπε: “Είμαστε σε τακτική επικοινωνία με την κόρη μου. Εγώ όφειλα εφόσον διαγνώστηκα θετική, να ενημερώσω το σχολείο και να ακολουθηθεί ό,τι προβλέπεται για τους οικείους μου. Το παιδί μου δεν έχει το παραμικρό σύμπτωμα και το κρατούν προληπτικά στο Λονδίνο”.

Δείτε επίσης – Κορωνοϊός: Σε κατ’ οίκον απομόνωση για 14 μέρες οι μαθητές του Κολλεγίου που επέστρεψαν από το Λονδίνο

Η 40χρονη γυναίκα κατήγγειλε, επίσης, στην εκπομπή «Μαζί σου» ότι οι αρμόδιοι του εργαστηρίου του Λονδίνου από την Πέμπτη και μέχρι σήμερα Σάββατο 29-02-2020, δεν έχουν πάει ακόμα στο ξενοδοχείο, όπου παραμένει σε καραντίνα η κόρη της μαζί με ένα ακόμη παιδί με το οποίο είναι συμμαθητές, για να τους πάρουν τα προς εξέταση δείγματα. Τα αποτελέσματα θα γλιτώσουν από μεγάλη αγωνία δεκάδες ακόμη οικογένειες στην Ελλάδα που ανησησυχούν για τα παιδιά τους, τα οποία ήρθαν σε επαφή με τα δύο παιδιά.

UPDATE: Στις 5.30 το απόγευμα του Σαββάτου 29-02-2020 και μετά τη δημόσια καταγγελία της 40χρονης μητέρας, έγινε γνωστό ότι κλιμάκιο των βρετανικών υγειονομικών αρχών μετέβη στο ξενοδοχείο του Λονδίνου και έλαβε ρινοφαρυγγικό επίχρισμα από τα δύο παιδιά που βρίσκονται σε καραντίνα. Αναμένονται τα αποτελέσματα το βράδυ της Κυριακής 01-03-2020.