Οι παράνομα εκδιδόμενες βλάπτουν σοβαρά την υγεία

  • Iatropedia
Ενώνουν τα χέρια υπουργείο Υγείας και Δήμος Αθηναίων προκειμένου να καταπολεμηθούν στο κέντρο της Αθήνας φαινόμενα όπως παράνομη πορνεία, ναρκωτικά και AIDS.

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφουν ο δήμος Αθηναίων και το υπουργείο Υγείας, για την αντιμετώπιση της παράνομης πορνείας, των ναρκωτικών και του AIDS στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σε σχετική εκδήλωση, από τις 20 χιλιάδες εκδιδόμενες γυναίκες μόλις οι 1.200 έχουν δηλωθεί στις αρμόδιες αρχές και έχουν ελεγχθεί, ενώ από τους 600 οίκους ανοχής μόλις οι 7 είναι νόμιμοι.

Για την πορνεία αναμένεται να λάβει μέτρα και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο αναμένεται να εντοπίσει και να εκδώσει στη χώρα τους τις παράνομες αλλοδαπές εκδιδόμενες γυναίκες που είναι και φορείς του AIDS.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, πρόκειται να δημιουργηθεί χώρος όπου θα συγκεντρώνονται οι χρήστες που δεν θέλουν να ενταχθούν στα προγράμματα απεξάρτησης, προκειμένου να παρακολουθούνται με στόχο την προστασία τους και την ψυχολογική τους προετοιμασία για πιθανή απεξάρτησή τους στο μέλλον.