Η ΟΠΑΠ Α.Ε. υποστηρίζει την ψηφιοποίηση της Βιβλιοθήκης της Σχολής της Χάλκης

  • Iatropedia
Η ΟΠΑΠ Α.Ε. υποστηρίζει την ψηφιοποίηση των θησαυρών της Βιβλιοθήκης της Σχολής της Χάλκης και δεσμεύεται να είναι ένα δυναμικά ενεργό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας.

Τη στήριξη της νέας διοίκησης της ΟΠΑΠ για την ψηφιοποίηση του ανεκτίμητου ιστορικού αρχείου της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, επιβεβαίωσε και τόνισε ο κ. Kamil Ziegler, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ, στη συνάντηση που είχε με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής , που πραγματοποιήθηκε στη Μονή της Αγίας Τριάδος στη Χάλκη, όπου βρίσκεται και η Θεολογική Σχολή, ο κ. Ziegler επισήμανε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως φάρος πνευματικής καθοδήγησης για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αναφέρθηκε, επίσης, στους ισχυρούς και μοναδικούς πνευματικούς και ιστορικούς δεσμούς μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του ελληνικού λαού.

Ειδικότερα, εκφράζοντας την επιθυμία της ΟΠΑΠ να παραμείνει αφοσιωμένος προστάτης του σημαντικού έργου της διατήρησης της γνώσης και της λογοτεχνικής κληρονομιάς των σπάνιων βιβλίων και χειρογράφων που στεγάζονται στην Βιβλιοθήκη της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ο κ. Ziegler σημείωσε : «Η ΟΠΑΠ είναι υπερήφανη για την συμβολή της στην προσπάθεια ψηφιοποίησης της Βιβλιοθήκης της Χάλκης, η οποία αποτελεί ζωτικό κομμάτι της Ορθοδόξου Ιστορίας και πυρήνα της θεολογικής σκέψης».

Η απόφαση να προσφέρει η ΟΠΑΠ απτή βοήθεια στο σημαντικό αυτό πολιτιστικό έργο συνάδει με τη φιλοσοφία της νέας διοίκησης της Εταιρίας, η οποία επιθυμεί να είναι ένα δυναμικά ενεργό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας με απεριόριστο σεβασμό στην ελληνική κληρονομιά, τον ελληνικό πολιτισμό και τον ελληνικό λαό. Η ΟΠΑΠ εισέρχεται σε μια νέα εποχή, αποφασισμένη να είναι παρούσα στην υποστήριξη των πραγματικών αναγκών που δημιουργούνται από τις συνθήκες της σύγχρονης ζωής στην Ελλάδα.

Τόσο στην επίσκεψη στη Μονή της Αγίας Τριάδος όσο και στην συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον κ. Ziegler συνόδεψαν ο Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ κ. Σπύρος Φωκάς και ο Γενικός Διευθυντή Μάρκετινγκ κ. Petr Matejovsky.