Η Ολγα Γεροβασίλη στο επίκεντρο της προεκλογικής μάχης στον χώρο της Υγείας

  • Γιάννα Σουλάκη
Ολγα Γεροβασίλη
Η αρχή έγινε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ την ευκαιρία δεν έχασε και η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, η οποία πριν από λίγο μπήκε στο χορό, με ανακοίνωσή της για το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, το οποίο -σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ- "διατηρεί η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη στην Αρτα".

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανακοίνωσή του την Τρίτη, προέτρεψε το Μαξίμου να στραφεί προς την κα. Ολγα Γεροβασίλη για τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα τους εξηγήσει εκείνη πώς έκανε χρυσές δουλειές με το ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο που διατηρεί στην Άρτα».

‘Αμεση ήταν η απάντηση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα στραφεί κατά παντός δημοσιογράφου ή μέσου ενημέρωσης που αναπαράγει τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Σε tweet που ανάρτησε πριν από λίγο η Ολγα Γεροβασίλη αναφέρει: «Σε όσους επιμένουν στη συκοφαντία και τη λάσπη την απάντηση θα δώσει η Δικαιοσύνη».

Ολγα Γεροβασίλη: Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται με τρικάκια και μπογιές

Την ίδια στιγμή, σε συνέντευξη της στην τηλεόραση της ΕΡΤ η κα. Ολγα Γεροβασίλη, φαίνεται ότι ενόχλησε τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), όταν μιλώντας για θέματα παραβατικότητας και ανομίας, συνέκρινε τη δράση της ΠΟΕΔΗΝ με αυτή του Ρουβίκωνα:

Είπε χαρακτηριστικά:

«Κάθε παράβαση αντιμετωπίζεται με βάση τους κανόνες δικαίου του συστήματος. Αλλιώς αντιμετωπίζεται η μπογιά, αλλιώς αντιμετωπίζεται η σωματική βία κλπ. (…) Από την άλλη να σας θυμίσω ότι τρικάκια, μπογιές και τα λοιπά έχουμε από συνδικαλιστικούς φορείς, θυμίζω ΠΟΕΔΗΝ,  και άλλους φορείς τους οποίους πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ίσους όρους».

ΠΟΕΔΗΝ: «Μαγαζί γωνία!»

Άμεση ήταν η απάντηση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία με ανακοίνωσή της ξαναθυμίζει την υπόθεση με το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο στην Αρτα, το οποίο, όπως λέει «είναι μαγαζί γωνία και ακόμη φέρει στην πινακίδα ότι είναι ιδιοκτησίας της κας Γεροβασίλη».

Επίσης οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ ανέφεραν:

«Η κα. Γεροβασίλη είναι εκτός τόπου και χρόνου. Να την πληροφορήσουμε ότι η ΠΟΕΔΗΝ δεν πέταξε ποτέ μπογιές, τρικάκια και δεν έσπασε καμία πόρτα. Δεν κατέστρεψε περιουσίες, μαγαζιά, αυτοκίνητα. Δεν επιτέθηκε σε Πρεσβείες. Κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες κάνουμε έξω από τα Υπουργεία. Και όμως η κυβέρνηση γέμισε την ΠΟΕΔΗΝ με μηνυτήριες αναφορές επειδή κλείνουμε συμβολικά τις πόρτες των Υπουργείων, εν’ αντιθέσει προς τις άλλες ομάδες δείχνει ανοχή αν και καταστρέφουν περιουσίες».

Σε ότι αφορά, πάντως, το άλλο επίμαχο θέμα των ημερών για τη σύμπραξη του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα Υγείας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, σε δηλώσεις του στον Realfm 97,8, τάχθηκε εναντίον των ιδιωτών στην υγεία:

«Όταν επενδύσουμε σε έναν αξονικό ή μαγνητικό τομογράφο στο δημόσιο νοσοκομείο, σε έναν χρόνο θα έχει γίνει απόσβεση. Γιατί θα πρέπει να πηγαίνουμε στον ιδιωτικό τομέα ή να πάμε με τον ιδιωτικό τομέα μέσα στα νοσοκομεία και να μη δώσουμε εμείς τα 200.000 ευρώ να πάρουμε τον αξονικό που σε έναν χρόνο θα έχουμε κάνει απόσβεση», είπε χαρακτηριστικά.