Η ΟΕΝΓΕ ενημερώνει τους γιατρούς ότι θα πληρωθούν σύντομα τις εφημερίες

  • Iatropedia
Τεράστια είναι τα προβλήματα των νοσοκομειακών γιατρών που μετά από επαναλαμβανόμενες μειώσεις μισθού και εφημεριών, αλλά και τριπλασιασμό της δουλειάς στα δημόσια νοσοκομεία έχουν να αντμετωπίσουν κι άλλα προβλήματα... Την ώρα που τα νοσοκομεία αποδεκατίζονται από τις συνταξιοδοτήσεις και τη μη κάλυψη των κενών θέσεων επί μια 5ετία, οι γιατροί βρίσκονται στην δύσκολη θέση να περιμένουν ακόμα να πληρωθούν τις εφημερίες του περασμένου Δεκεμβρίου και να φοβούνται ότι σε λίγο δεν θα έχουν στην διάθεσή τους υλικά...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, έχει δεσμευτεί για την πληρωμή των εφημεριών Δεκεμβρίου μέχρι το αργότερο την επόμενη Δευτέρα. Πλην όμως, όπως μετέδωσε και το iatropedia το περασμένο Σαββατοκύριακο, τα λογιστήρια από πολλά νοσοκομεία ενημερώνουν τους γιατρούς ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να πληρωθούν πριν από τις αρχές Μαίου.

Εξάλλου, οι γιατροί φοβούνται ότι οι περικοπές γενικά θα οδηγήσουν στην μη πληρωμή και των εφημεριών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου 2015 με αποτέλεσμα ειδικά οι ειδικευόμενοι να έχουν ξεκινήσει επισχέσεις εργασίας σε διάφορα νοσοκομεία…

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στερεύουν σιγά- σιγά οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων με αποτέλεσμα να μην μπορούν σύντομα να προμηθευτούν υλικά και οι υπό παραίτηση διοικητές να βρίσκονται σε απόγνωση…

Ας δούμε τί ενημερώνει η ΟΕΝΓΕ τους νοσοκομειακούς γιατρούς…

Διαβάστε εδώ την ενημέρωση της ΟΕΝΓΕ προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς:

1.- Έχουν έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία νέων κωδικών στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων και είναι πλέον δυνατή η μεταφορά των χρημάτων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, η οποία θα μπορεί εφεξής να πραγματοποιείται σε πολύ μικρότερο χρόνο.

2.- Έχουν εκταμιευθεί και έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των γιατρών* οι εφημερίες Δεκεμβρίου 2014 και όσες από τις αποζημιώσεις προηγουμένων ετών βρίσκονταν εντός των εγκεκριμένων πιστώσεων προηγουμένων ετών.

3.- Τα κονδύλια εφημεριών για τους πρώτους τρείς μήνες του 2015 πληροφορούμαστε πως θα εκταμιευθούν από το ΓΛΚ το επόμενο δεκαήμερο και θα πιστωθούν άμεσα στους λογαριασμούς των Νοσοκομείων, ώστε να καταβληθούν οι εφημερίες Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου.

Β.- Για το επίδομα βιβλιοθήκης η ΟΕΝΓΕ πιέζει για άμεση νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να συμπεριληφθεί ως αφορολόγητο στις βεβαιώσεις αποδοχών για τα εισοδήματα του 2014 και να μην χρειαστεί να υποβάλλουμε φέτος ανακλητικές δηλώσεις.

Γ.- Σχετικά με την προκήρυξη θέσεων ιατρικού προσωπικού η ΟΕΝΓΕ έχει ολοκληρώσει την πρώτη φάση καταγραφής, ώστε από κοινού με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες προκηρύξεων στα Νοσοκομεία της χώρας.

Δ.- Τέλος, μετά τις 43 προσφυγές Ενώσεων που κατατέθηκαν υπό την αιγίδα της ΟΕΝΓΕ σχετικά με το ιατρικό μισθολόγιο έχει οριστεί δικάσιμος στο ΣτΕ στις 18 Σεπτεμβρίου.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ συνεδριάζει την Παρασκευή 24 Απριλίου προκειμένου να εκτιμήσει την εξέλιξη των προβλημάτων και να καθορίσει τη στάση της για το επόμενο διάστημα.

Συναδελφικά

Δημήτρης Βαρνάβας

* Ως γνωστόν πίστωση του λογαριασμού μισθοδοσίας από την ΕΑΠ σημαίνει πως τα χρήματα μπορούν να αναληφθούν από τον εργαζόμενο στις 13 ή 27 του μήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πάγωσαν» οι νοσοκομειακοί γιατροί με τα κονδύλια των εφημεριών