Οι μίζες πάνε…Άδωνι! Τα κλεμμένα για την Υγεία εισπράττει ο υπουργός Υγείας

  • Iatropedia
Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι της Υγείας καθώς οι διάφορες μίζες που έχουν επιστραφεί στον ειδικό λογαριασμό του Δημοσίου θα πάνε σε Παιδεία και Υγεία.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Πάρτι με τα …κλεμμένα θα κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς θα γεμίσει τα ταμεία του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ με χρήματα που επιστράφηκαν από διάφορες μίζες όπως από τα εξοπλιστικά.

Το υπουργείο Οικονομικών θα αξιοποιήσει τα κονδύλια που γύρισαν στο Δημόσια σε δύο βασικούς τομείς, την Υγεία και την Παιδεία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας μάλιστα θα συναντηθεί με τους υπουργούς Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και αναμένεται να ανακοινώσουν από κοινού σε ποιούς τομείς θα διατεθούν τα 17,3 δισ. ευρώ που προέρχονται από εγκληματικές ενέργειες κατά του ελληνικού Δημοσίου.

Και το …ρευστό δε θα σταματήσει εδώ καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι και στη συνέχεια χρήματα που θα επιστραφούν από τα κλεμμένα, θα αξιοποιηθούν αντίστοιχα ειδικά στον τομέα της υγείας που παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις στη χρηματοδότηση.

Πάντως… πάρτι κάνει και το υπουργείο Οικονομικών καθώς το επόμενο διάστημα αναμένονται κι άλλες «χρυσές» επιστροφές από μίζες.

Ήδη τρεις από τους κατηγορουμένους για την υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα έχουν προχωρήσει σε επιστροφή μέρους των χρημάτων που πήραν για τις υπηρεσίες που παρείχαν σε εταιρείες οπλικών συστημάτων.

Ο Αντώνης Κάντας έχει επιστρέψει συνολικά 9.821.298 ευρώ, ο Γιώργος Καμάρης (ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση του οπλικού συστήματος Tor Μ1) κατέθεσε 7.352.222 ευρώ, ενώ ακόμα ένας κατηγορούμενος κατέθεσε ποσό ύψους 219.005 ευρώ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση των συναρμόδιων υπουργών, αποφασίστηκε περίπου 13 εκατ. ευρώ να διατεθούν στον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη του κόστους χειρουργικών επεμβάσεων ανασφάλιστων πολιτών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτά τα χρήματα θα μπουν σε ειδικό λογαριασμό και, σε συνεργασία με την Υγειονομική Επιτροπή του ΕΟΠΥΥ, θα εκδώσουμε επείγουσα εγκύκλιο σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας,

ώστε όσοι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας έχουν προβλήματα υγείας και χρήζουν τακτικού χειρουργείου για την αντιμετώπισή τους, να μπορούν να απευθυνθούν πλέον στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία μέσω αυτού του ειδικού λογαριασμού θα αναλάβουν το κόστος του χειρουργείου και της θεραπείας που ακολουθεί την επέμβαση.

Στόχος μας τα κλεμμένα του ελληνικού λαού να δοθούν πίσω στους Έλληνες πολίτες που τα έχουν περισσότερο ανάγκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν