Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη αναγορεύτηκε επίτιμη διδάκτορας Ιατρικής του πανεπιστημίου Αθηνών

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Μαριάννα Βαρδινογιάννη
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή αναγόρευσης της Μαριάννας Βαρδινογιάννη σε επίτιμη διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Η κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε το πανεπιστήμιο για την ύψιστη διάκριση, που “συνοδεύεται από μία μεγάλη ευθύνη”, αφού, όπως είπε, το ΕΚΠΑ στο πρόσωπό της αναγνωρίζει μια στάση ζωής και ένα έργο ανθρωπιστικό.

Επίσης, αφού ευχαρίστησε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στήριξή του, σημείωσε: «Οι αξίες της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αυτό είναι η «Ελπίδα»».

Από τη μεριά του, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, χαρακτήρισε σημαντικό το έργο της κ. Βαρδινογιάννη και υπογράμμισε την μεγάλη του εμβέλεια: «Η δράση και το έργο της τιμώμενης τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης […] έχει επίκεντρο την Ελλάδα, την οικογένεια, την υγεία και τα παιδιά».

Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Εκατέρωθεν του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος και το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Αναφερόμενος στην προσφορά της κ. Βαρδινογιάννη στη δημόσια Υγεία στην Ελλάδα, ο καθηγητής κ. Δημόπουλος, ο οποίος πρόσφατα αναδείχθηκε σε ένας εκ των κορυφαίων γιατρών του κόσμου, υπογράμμισε την σημασία της δράσης της, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανέγερση και τον εξοπλισμό της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, την τράπεζα μυελού των οστών «Όραμα Ελπίδας», καθώς επίσης και την Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.

Πέραν του Προκόπη Παυλόπουλου, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί ακόμα διακεκριμένοι άνθρωποι της πολιτικής σκηνής και των επιστημών, όπως ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ο γλωσσολόγος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Μπαμπινιώτης και φυσικά ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας.

Με πληροφορίες από το AΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν