Η μάχη με τα κουνούπια! Φόβος για εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου!

  • Iatropedia
Κατακόρυφη άφιξη των περιστατικών του ιού του Δυτικού Νείλου αναμένουν το επόμενο διάστημα οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας και κυρίως από την περιοχή του Πειραιά. Ήδη άλλωστε προστέθηκαν από την ίδια περιοχή τρία νέα περιστατικά τα οποία ωστόσο δεν ήταν βαριά.

Τα κουνούπια που μεταφέρουν τον ιό του Δυτικού Νείλου σίγουρα δεν κάνουν διακρίσεις. Εξάλλου όσοι μολύνθηκαν είναι διαφόρων ηλικιών. Όμως φαίνεται ότι η περιοχή του Πειραιά θεωρείται ότι βρίσκεται στο …κόκκινο καθώς εκεί αναμένονται τα περισσότερα κρούσματα.

Το υπουργείο Υγείας μαζί με το ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένεται να προχωρήσουν και σε μέτρα που σχετίζονται με την αιμοδοσία, κάτι π[ου θα αποφασισθεί οριστικά τη Δευτέρα.

Άλλωστε ο ιός του Δυτικού Νείλου μπορεί με ευκολία να μεταδοθεί και μέσα από μετάγγιση αίματος χωρίς ωστόσο να υπάρχει κίνδυνος για όλους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις όσοι προσβάλλονται είτε δεν παρουσιάζουν καθόλου συμπτώματα είναι αυτά είναι εξαιρετικά ήπια.

Πάντως οι γιατροί ενημερώνονται από το υπουργείο Υγείας ώστε να είναι ευαισθητοποιημένοι και να «πιάνουν» τα συμπτώματα καθώς ο ιός εκδηλώνεται τι περισσότερες φορές με μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα.

Γι αυτό και οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ εστιάζουν και στα ατομικά μέτρα που περιλαμβάνουν προστασία από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Δήμητρα Ευθυμιάδου