Η Leo γιόρτασε τα 60 χρόνια της στην Ελλάδα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με την παρουσία της CEO από την Δανία, Γκίτε Άαμπο, του γενικού διευθυντή της στην Ελλάδα, Νίκου Ραγκούση και δεκάδες άλλους επισήμους γιόρτασε χθες το βράδυ σε γνωστό πολυχώρο του Κεραμικού τα 60 της χρόνια στην Ελλάdα η φαρμακευτική εταιρία LEO.

Παρά τους δύσκολους καιρούς, η εταιρία που δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς αλλά είναι πιο γνωστή για την ψωρίαση, την θρόμβωση και την οστεοπόρωση, δεν έκανε ούτε ένα βήμα πίσω από τις αρχές της που επιβάλλουν την προσφορά στον άνθρωπο.

Από το 1984 έχει συσταθεί στη Δανία το Ίδρυμα LEO το οποίο κατέχει το 100% της εταιρίας και επανεπενδύει τα κέρδη προς όφελος των ασθενών. Στην Ελλάδα, οι παραπάνω από 50 εργαζόμενοι της εταιρίας τυγχάνουν σεβασμού και αναγνώρισης από τους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη Ευρώπη ενώ κάποιοι ετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν μετά από 35 χρόνια στην εταιρία.

Συνεργασίες με την Bayer, AstraZeneca, Astellas, ΒΙΑΝΕΧ και PellePharm έχουν εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας και στην Ελλάδα την έχουν φέρει στην πρώτη θέση της Δερματολογίας με συνολικό κύκλο εργασιών που αγγίζει τα 42,3 εκατ. ευρώ.

Η LEO ετοιμάζεται μέχρι το 2025 να μπει και στο χώρο των βιολογικών παραγόντων μεγαλώνοντας ακόμα το δυναμικό της.

Μερικές φωτογραφίες από την χθεσινοβραδινή εκδήλωση: