Η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη στο «τιμόνι» του PhARMA Innovation Forum (PIF)

  • Γιάννα Σουλάκη
PIF
Μία νέα γυναίκα, η πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AbbVie Pharmaceuticals Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, ανέλαβε την ηγεσία του ΔΣ των φαρμακευτικών εταιρειών καινοτομίας PhARMA Innovation Forum Greece.

Καινούργιο ανανεωμένο Διοικητικό Συμβούλιο -με τέσσερα καινούργια πρόσωπα, αλλά και 3 προηγούμενα μέλη- εξέλεξε η Γενική Συνέλευση των μελών του PhARMA Innovation Forum (PIF) Greece που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (17/5).

Το νέο ΔΣ συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη, για πρώτη φορά με σκοπό τη συγκρότησή του σε σώμα.

Αποτέλεσμα της συνεδρίασης ήταν η εκλογή της Λαμπρίνας Μπαρμπετάκη, Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της AbbVie Pharmaceuticals για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα ως νέας Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε θέση Αντιπροέδρου του ΔΣ εκλέχθηκε ο Christian Rodseth, Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος, Πολωνίας και Ρουμανίας, ενώ Γενικός Γραμματέας θα είναι ο Σάββας Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής Gilead Sciences και Ταμίας ο Ezat Azem, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Roche Hellas.

Οι Agata Jakoncic, Διευθύνουσα Σύμβουλος MSD για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα, η Υβόνη Παπαστελάτου, Γενική Διευθύντρια της Sanofi Ελλάδας και Κύπρου και της Μονάδας Ειδικής Φροντίδας για την Ελλάδα και την Κύπρο και η Έλενα Χουλιάρα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος AstraZeneca Ελλάδος & Κύπρου θα είναι μέλη του ΔΣ.

Στο πρώτο μέρος της Γενικής Συνέλευσης, στην οποία συμμετείχαν και οι 26 εταιρείες – μέλη του PhARMA Innovation Forum Greece, παρουσιάστηκε ο απολογισμός του έργου του απερχόμενου ΔΣ κατά την προηγούμενη τριετία. Ακολούθησε η εκλογική διαδικασία από την οποία και προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

«Καλωσορίζουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο τους και στη διαρκή επιδίωξη του σταθερού μας στόχου να προωθήσουμε την ταχύτερη και ευρύτερη πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες στην Ελλάδα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.