Η κυβέρνηση ψάχνει… νέους «Γιάννους» για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
προανακριτική
Παρά τις καθημερινές γκρίνιες στην κυβέρνηση για διάφορα θέματα και τη διαφαινόμενη νέα κόντρα με τους ΑΝΕΛ εξ αιτίας της Συνταγματικής Αναθεώρησης για τη θρησκευτική ουδετερότητα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο που αφορά στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αλλάξει την πολιτική ατζέντα μέσω της σκανδαλολογίας.

Μετά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά σήμερα αναμένεται να δοθούν στα κόμματα αποσπάσματα από το πόρισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ανάδειξη της διαπλοκής, της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος και της ατιμωρησίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβερνητική πλειοψηφία στην εξεταστική επικεντρώνεται σε πέντε πρόσωπα και συγκεκριμένα τον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση της πρόσληψης των 23 ατόμων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τους πρώην υπουργούς Υγείας Μάκη Βορίδη και Ανδρέα Λοβέρδο για την υπόθεση πώλησης του Ερρίκος Ντυνάν, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων και τον πρώην υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλογια την υπόθεση των εμβολίων.

Οι πληροφορίες λένε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχουν καταλήξει εάν θα προτείνουν προανακριτική επιτροπή, η αναζωπύρωση ωστόσο αυτών των υποθέσεων αναμένεται να πυροδοτήσει και πάλι την πολιτική αντιπαράθεση καθώς οι υποθέσεις για τις οποίες εγκαλούνται τα στελέχη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ έχουν απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα στο παρελθόν.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η επαναφορά της συζήτησης για το ΚΕΕΛΠΝΟ, το Ερρίκος Ντυνάν, τα φάρμακα και τα εμβόλια προφανώς θα φέρει και πάλι τα εμπλεκόμενα κόμματα σε δύσκολη θέση, καθώς θα θυμίσει στους πολίτες, υποθέσεις που έχουν την χροιά σκανδάλου και οι οποίες δεν έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης όπως ακριβώς είχε γίνει με τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Τα θέματα αυτά εκτός των άλλων αποτελούν και προνομιακό πεδίο δράσης των ΑΝΕΛ. Με αυτό τον τρόπο θεωρούν στο Μέγαρο Μαξίμου θα καταφέρουν να μετριάσουν τις αντιδράσεις του κόμματος του Πάνου Καμμένου για τα θέματα της εκκλησίας –αν και οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο– ώστε η κατάσταση να μην φτάσει στα άκρα. Από την άλλη ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα επικεντρωθεί στα θέματα που γνωρίζει καλά και στα οποία επενδύει για την πολιτική του επιβίωση.

Πηγή: newsit.gr