Οι “κουρεμένοι” δε γιορτάζουνε ποτέ! Επιστολές στο Σαμαρά για το “κούρεμα” του ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Αλλεπάλληλες επιστολές από διαμαρτυρόμενους φορείς συνεργαζόμενους με τον ΕΟΠΥΥ φθάνουν τις τελευταίες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή το κούρεμα των παλαιών οφειλών που δημοσιεύτηκε πλέον και σε ΦΕΚ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Διαγνωστικά Κέντρα, ιδιωτικές κλινικές και μικρά εργαστήρια γιατρών κατακλύζουν τις τελευταίες ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου με επιστολές προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Διαμαρτύρονται φυσικά για τις περικοπές στα χρήματα που είναι να εισπράξουν και έρχονται με καθυστέρηση ακόμη και 3 ή 4 ετών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο υπουργός Υγείας Αν.Λυκουρέντζος είχε προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες σε διαπραγματευτικές συζητήσεις με διάφορους κλάδους για το κούρεμα και όλοι ήλπιζαν ότι τα ποσοστά θα μειωθούν. Κάτι βέβαια που δεν έγινε τελικά ή στο βαθμό που ανέμεναν.

Οι ιδιοκτήτες Διαγνωστικών Κέντρων αλλά και μικρότερων εργαστηρίων με επιστολή τους στον Αν.Σαμαρά μιλούν και κατακρεούργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης με την επιβολή περικοπής της τάξης του 10-15%. Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών υποστηρίζουν ότι το κούρεμα των δικό τους οφειλών φθάνει σε κάποιες περιπτώσεις και το 50% παρότι η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι περιορίζεται στο 8%. Μάλιστα απειλούν με νέο εμπάργκο στον ΕΟΠΥΥ εάν δεν αλλάξει η απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτο: Γιατροί για…τρέλες στις Σεϋχέλλες! Σε ανύπαρκτο συνέδριο με συζύγους. Όλο το παρασκήνιο

Έρχεται ανασχηματισμός και στην Υγεία! Όλα τα σενάρια

Αλληλοκατηγορίες και μαχαιρώματα στους κόλπους των γιατρών! Όλο το παρασκήνιο

Σαμαράς: «Καταρρέει ο ΕΟΠΥΥ! Πληρώστε τώρα»!

Προς νέο εμπάργκο στον ΕΟΠΥΥ οι ιδιωτικές κλινικές! Το κούρεμα οφειλών φθάνει στο 50%