Οι κλινικάρχες ζητούν τα ληξιπρόθεσμα ο Π. Κουρουμπλής τους δίνει 15 μήνα παράταση συμβάσεων

  • Iatropedia
Τα μέλη του ΣΕΚ επανέφεραν το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών της περιόδου 2006-2011, των προκάτοχων ταμείων του ΕΟΠΥΥ που μένει ανοικτό και αφορά ποσό ύψους 65 εκατ. ευρώ.Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Κοντός ενημέρωσε ότι η νομική υποχρέωση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων της περιόδου αυτής, ολοκληρώθηκε στις 31.12.2014, χωρίς τα ασφαλιστικά ταμεία να καταφέρουν να φέρουν σε πέρας τις εκκαθαρίσεις και από 01.01.2015 είναι αδύνατη η πληρωμή των οφειλόμενων λόγω μη ύπαρξης νομικού πλαισίου...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και συζήτησε μαζί του τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ιδιωτικών κλινικών. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρης Κοντός με στελέχη του Οργανισμού, καθώς και στελέχη του ΥΥΚΑ.

Για τις συμβάσεις των ιδιωτικών κλινικών με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες λήγουν στις 31 Μαρτίου 2015, συμφωνήθηκε η παράτασή τους έως τις 15 Μαΐου και η συγκρότηση ειδικής επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΕΟΠΥΥ, του ΣΕΚ και του υπουργείου ώστε να συζητηθούν οι προοπτικές της περαιτέρω συνεργασίας.

Σχετικά με τη διαχείριση των αποτελεσμάτων του ελέγχου των Ι.Ε.Ε. (Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρίες) και την τελική εκκαθάριση των απαιτήσεων του 2013, ο ΣΕΚ τόνισε ότι τα μέλη του έχουν καλύψει τις οικονομικές εκκρεμότητες με τις Ι.Ε.Ε., αλλά θα πρέπει, με ενέργειες του ΕΟΠΥΥ και του ΥΥΚΑ, να υποχρεωθεί το σύνολο των μονάδων του κλάδου να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες, ώστε να υπάρξει το τελικό απότελεσμα. Επίσης προτάθηκε να συσταθούν άμεσα από τον ΕΟΠΥΥ οι προβλεπόμενες επιτροπές διαιτησίας για τις ενστάσεις.