Οι κίνδυνοι από την υγρασία στο σπίτι από τις βροχές

  • Iatropedia
Οι καλοκαιρινές μπόρες αυξάνουν κατακόρυφα την πιθανότητα σχηματισμού μούχλας στο σπίτι από την απότομη αύξηση της υγρασίας σε συνδυασμό με την συνήθη μεγάλη θερμοκρασία που την ακολουθεί.

Η μούχλα παράγει ερεθιστικές ουσίες που μπορούν να δράσουν ως αλλεργιογόνα σε ευαίσθητα άτομα. Επιπλέον, ορισμένοι τύποι μούχλας παράγουν τοξικές ουσίες, γνωστές ως μυκοτοξίνες, αλλά η ίδια η μούχλα δεν είναι δηλητηριώδης ή τοξική.

Οι αλλεργικές αντιδράσεις στην μούχλα είναι οι πιο συχνές ανεπιθύμητες “παρενέργειες” της μούχλας για την υγεία του ανθρώπου. Αυτές οι αλλεργικές αντιδράσεις μπορεί να συμβούν αμέσως ή να εξελιχθούν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα από την έκθεση του ατόμου στην μούχλα.

Τα συμπτώματα της αλλεργίας μούχλα μπορεί να περιλαμβάνουν:

-Φτέρνισμα

-Ρινική καταρροή

-Βήχας

-Συριγμός

-Υγρά μάτια

-Ερυθρότητα των ματιών

-Φαγούρα στα μάτια

-Ερεθισμός του δέρματος ή εξάνθημα

Κρίσεις άσθματος μπορεί επίσης να προκληθούν από μούχλα ή σπόρους μούχλας σε άτομα που πάσχουν από άσθμα. Ακόμη και σε ορισμένα μη αλλεργικά άτομα, η μούχλα μπορεί να ερεθίσει τα μάτια, το δέρμα και στις αναπνευστικές τους οδούς.

Μερικές φορές τα συμπτώματα από την μούχλα στο σπίτι μπορεί να είναι πιο σοβαρά, όπως πυρετός και δυσκολία στην αναπνοή. Οι άνθρωποι με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή εκείνοι με χρόνια νόσο των πνευμόνων μπορεί να αναπτύξουν σοβαρές λοιμώξεις των πνευμόνων που οφείλονται στην μούχλα.

http://www.medicinenet.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έξι tips υγείας για να απαλλαγείτε από τη μούχλα