Οι ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες λένε «ναι» στους ΄Ελληνες

  • Iatropedia
Οι ευρωπαϊκές φαρμακευτικές εταιρίες δηλώνουν μετ΄ επιτάσεως ότι θα συνεχίσουν τον εφοδιασμό της ελληνικής αγοράς με φάρμακα.Σε ανακοίνωση της, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και Συνδέσμων (Efpia) επισημαίνει ότι θα τηρήσει την δέσμευση της για τη διασφάλιση της παροχής προϊόντων στην Ελλάδα για τον προσεχή μήνα, παρά τις οφειλές των ελληνικών νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων που ξεπερνούν το 1,1 δισ. ευρώ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο εκπρόσωπος τύπου της AstraZeneca στο Λονδίνο δήλωσε ότι η εταιρεία ετοιμάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, αλλά προς το παρόν όλα εξελίσσονται ομαλά. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια επίπτωση στην εφοδιαστική μας αλυσίδα, παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι κλειστές και οι διατραπεζικές συναλλαγές εξακολουθούν να είναι αδύνατες».

Ομοίως, εκπρόσωποι της Pfizer διαβεβαιώνουν ότι τα υπάρχοντα αποθέματα των σκευασμάτων της στην Ελλάδα και διασφαλίζουν ότι οι Έλληνες ασθενείς δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στο να βρουν την θεραπεία τους.

Αλλά και η Roche σε ανακοίνωσή της από την Βασιλεία της Ελβετίας διαβεβαιώνει ότι «η εταιρεία προσπαθεί να κατανοήσει σε βάθος το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Θα μελετήσει και θα κάνει βήματα για να αναθεωρήσει τα επιχειρηματικά της σχέδια ανάλογα με τις ανάγκες».