Οι ενοχλητικές άφτρες στο στόμα και πως να απαλλαγείτε

  • Iatropedia
Είναι μικρές. Εμφανίζονται μέσα στο στόμα. Επάνω στη γλώσσα, μέσα στα μάγουλα, στα χείλη , στον ουρανίσκο, κάτω από τη γλώσσα. Σχεδόν πάντα μας ενοχλούν, πονάνε ή μας τσούζουν. Μοιάζουν με μικρές πληγές και μας στερούν την απόλαυση του φαγητού αφού κάθε επαφή με αλμυρό η ξινό, μας κάνει να αισθανόμαστε δυσάρεστα. Οι άφτρες ή άφτες, είναι μικρά και επώδυνα έλκη μέσα στο στόμα. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως μπορείτε εύκολα και απλά να απαλλαγείτε από αυτές;

Τουλάχιστον 2 στους 10 ενήλικες και το 37% των παιδιών ή των εφήβων κάποια στιγμή θα υποφέρει από άφτρα ή αφθώδη στοματίτιδα. Οι γιατροί είναι κατηγορηματικοί. Πρέπει οπωσδήποτε μετά την εβδομάδα και εφόσον ο στοματικός ερεθισμός συνεχίζεται να επισκεφτούμε τον οδοντίατρο. Μια βιοψία θα αποκαλύψει τα αίτια του ερεθισμού και θα αποκλείσει άλλες σοβαρότερες ασθένειες.

Η άφτρα αποδίδεται σε μια πιθανή διαταραχή του ανοσοποιητικού μας συστήματος, που μπορεί να οφείλεται στο αυξημένο άγχος (συχνά ακούμε “έβγαλα άφτρα στο στόμα από το άγχος μου”) σε κάποια ασθένεια (πχ. υψηλό πυρετό) ή αλλεργία. Πολλές φορές οι άφτρες οφείλονται στην έλλειψη βιταμινών ή σιδήρου, σε κάποιο μικρόβιο της στοματικής μας κοιλότητας (πχ. Στρεπτόκοκκος) ή σε μικροτραυματισμούς του στόματος μας. Στην πλειοψηφία τους οι άφτρες είναι “αθώες” όμως εάν το φαινόμενο επαναλαμβάνεται 4-5 φορές το χρόνο τότε πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούμε έναν ιατρό.

Η καλή και σωστή στοματική υγιεινή είναι το Α και το Ω για να μην εμφανίζονται οι άφτρες (με την προϋπόθεση φυσικά ότι δεν έχουμε κάποια άλλη ασθένεια.) Όταν εμφανισθούν όμως τι κάνουμε;

Το ΑΝΤΙΟ ΑΦΘΑ! είναι μια 100% φυσική γέλη που δημιουργεί έναν προστατευτικό υμένιο επάνω στο στοματικό έλκος-άφθα. Η γέλη είναι διαπερατή από το οξυγόνο, ενώ είναι αδιάβροχη, δημιουργώντας ένα στρώμα επάνω στην άφθα που επιτρέπει την γρήγορη και ανώδυνη επούλωση της. Η πατενταρισμένη φόρμουλα γίνεται καλά ανεκτή από το δέρμα, ενώ δεν είναι όξινη, έτσι ώστε να μην επηρεαστεί ή προκληθεί βλάβη στη χλωρίδα της στοματικής κοιλότητας.

Tο ΑΝΤΙΟ ΑΦΘΑ τη εταιρίας «Ελοβάρη Αγγέλικα ΑΕ», είναι κλινικά αποδεδειγμένο πως προσφέρει άμεση και απευθείας ανακούφιση από τον πόνο και το αίσθημα καύσου που σχετίζεται με τα στοματικά έλκη, ενώ ενισχύει την αποτελεσματική επούλωση. Προσφέρει μείωση του πόνου κατά 62,2% μέσα σε 8 λεπτά από την χρήση του προϊόντος. Συνίσταται από οδοντιάτρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι να κάνουμε εάν το παιδί μας καταπιεί απορρυπαντικό ή βενζίνη;

Πόσες φορές τη μέρα πρέπει να πλένουμε τα δόντια μας;

Εσείς βάζετε γάλα στον καφέ σας; Ξανασκεφτείτε το

Τι σημαίνει η μεγάλη μύτη στον άνδρα;

Ελπίδες για τους πάσχοντες με σκλήρυνση κατά πλάκας

Ποια πράξη ανεβάζει την ερωτική διάθεση στα ύψη;