Η δυστυχία στην Ελλάδα είναι και θέμα ρύπανσης

  • Iatropedia
Μπορεί να αναρωτιέστε τι σχέση έχει η δυστυχία σαν έννοια με την ατμοσφαιρική ρύπανση και γιατί στον τίτλο αναφέρουμε την Ελλάδα. Η απάντηση είναι απλή. Μεγάλη επιστημονική έρευνα που έγινε σε 14 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ της οποίας και η χώρα μας, διαπίστωσε ότι η ρύπανση στον αέρα έχει άμεση σχέση με την ανθρώπινη δυστυχία και μάλιστα αυτά τα 2 βρίσκονται σε μια συνεχή αλληλεπίδραση μεταξύ των.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Οντάριο, ανέλυσαν τα στοιχεία για την ανά κεφαλή εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα με το επίπεδο ευτυχίας των πολιτών της κάθε χώρας, όπως εκείνο προέκυψε σύμφωνα με ένα ερωτηματολόγιο. Το συμπέρασμα ήταν πως όσο αυξάνεται η ρύπανση της ατμόσφαιρας, τόσο μεγαλώνει η δυστυχία των πολιτών. Ενώ ισχύει και το αντίστροφο, δηλαδή όσο πιο δυστυχισμένοι νιώθουν οι άνθρωποι μιας χώρας, τόσο περισσότερο αυξάνεται η ρύπανση του αέρα.

Η έρευνα έγινε στην Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Βρετανία, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, την Ισπανία και την Ρωσία. Και ενώ συσχετίστηκε η δυστυχία με την ρύπανση της ατμόσφαιρας, εκείνο που δεν κατέστη δυνατόν να διευκρινιστεί ήταν μέσω ποιου μηχανισμού συμβαίνει αυτό και μέσω ποιου μηχανισμού υπάρχει αυτή η αλληλεπίδραση.

Οι Καναδοί επιστήμονες πάντως τονίζουν ότι εάν ληφθούν μέτρα για να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση τότε η διάθεση του κόσμου θα βελτιωθεί: «Ο καθαρότερος αέρας θα ανυψώσει το επίπεδο ευτυχίας των πολιτών στην Ευρώπη και, όπως υποψιαζόμαστε και στις άλλες χώρες του κόσμου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

πως ο άσχημος ύπνος διαταράσσει τη μνήμη

τι να κάνετε για να ηρεμήσετε από τον επίμονο βήχα

η νυχτερινή εργασία ανεβάζει το ζάχαρο

10 άχρηστες αλλά τόσο… χρήσιμες συμβουλες

ένοχο μυστικό το φούσκωμα το βράδυ