Οι δύο μεγάλοι πονοκέφαλοι Άδωνι! Οι απαιτήσεις SOS της τρόικας ως τον Ιούνιο

  • Iatropedia
Δεν έφθαναν τα προβλήματα στο ΠΕΔΥ και με τους εργαζόμενους του ΕΣΥ που ξεσηκώνονται για τις αξιολογήσεις, έρχεται και η τρόικα με τις απαιτήσεις της για το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών αλλά και την κάλυψη των ανασφάλιστων, να προκαλέσει περαιτέρω πονοκέφαλο στον υπουργό Υγείας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Περιθώριο έως τον Ιούνιο έχει η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των δανειστών μας ώστε να βάλουν το …χέρι στην τσέπη και να μας δώσουν και τα υπόλοιπα της δόσης.

Παρότι τα προαπαιτούμενα για την καταβολή των χρημάτων είναι γνωστά εδώ και καιρό, όσο πλησιάζει ο Ιούνιος η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει λύση.

Εξ ου και ο πονοκέφαλος Άδωνι…

Με βάση το μνημόνιο ο υπουργός Υγείας θα πρέπει να προχωρήσει σε ψαλίδισμα του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών από το 23% που είναι σήμερα στο 15%. Κούρεμα που αναμένεται όμως να βγάλει και πάλι στα …κάγκελα τον κλάδο μετά και τις τελευταίες αλλαγές μεταξύ άλλων με τα ΜΗΣΥΦΑ και τις άδειες λειτουργίας φαρμακείων.

Άλλωστε τα τελευταία χρόνια οι αλλαγές που έχουν επέλθει στο επάγγελμα του φαρμακοποιού έχουν περιορίσει δραστικά τα έσοδα του κλάδου με συνέπεια η όποια νέα ρύθμιση να θεωρείται κόκκινο πανί.

Κατά τα άλλα μέχρι τον Ιούνιο μετά τις Ευρωεκλογές, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει λύσει οριστικά το θέμα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

Με βάση τις εκτιμήσεις Άδωνι Γεωργιάδη οι ανασφάλιστοι κυμαίνονται από 1,9 εκατ. έως 2,4 εκατ. Προς στιγμήν όμως τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την κάλυψη των αναγκών τους δε θεωρούνται επαρκή από την τρόικα γι αυτό και αναζητείται ένα ενιαίο πρόγραμμα που να μπορεί να περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες υγείας.

Πάντως με βάση τους υπολογισμούς απαιτούνται περί τα 700 εκατ. Ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο ΕΣΥ με ιδιωτική ασφάλιση! Τι μελετά ο Άδωνις

Τα καυτά «παζάρια» γιατρών–ΕΟΠΥΥ για τις συμβάσεις! Οι διαφωνίες και οι συμφωνίες

Έρχονται τα “Νοσοκομεία ΑΕ”! Τι είπε ο Άδωνις με τον Γερμανό υπουργό Υγείας

Στη…σέντρα γιατροί για υπερσυνταγογράφηση εξετάσεων! Οι 100 πρωταθλητές των συνταγών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν