Η δίαιτα και οι χοντροί αστυνομικοί

  • Iatropedia
Μια περίεργη εκστρατεία κατά της παχυσαρκίας των αστυνομικών του Πακιστάν έχει ξεκινήσει η χώρα. Σε πρώτη φάση προβλέπεται αυστηρή δίαιτα και αμέσως μετά συνεχείς ασκήσεις γυμναστικής. Ναι καλά διαβάζετε και δεν κάνουμε καμία πλάκα. Η παχυσαρκία των εκεί αστυνομικών επηρεάζει τόσο τους ίδιους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους, όσο και τον κόσμο που τους ταυτίζει με τη διαφθορά.

Αφορμή για τη λήψη του μέτρου αυτού κατά της παχυσαρκίας στάθηκε η αποτυχία των 3/4 των 19.000 μελών της αστυνομικής δύναμης της επαρχίας Πουντζάμπ στα τεστ φυσικής κατάστασης. Οι αστυνομικοί στο Πακιστάν θεωρούνται διεφθαρμένοι και ανεπαρκείς. Τώρα στα μειονεκτήματά τους αυτά ήρθε να προστεθεί και το βάρος τους.

Επιστολές εστάλησαν στους ευτραφείς αστυνομικούς της πολυπληθέστερης επαρχίας της χώρας, με τις οποίες οι αρχές τους προειδοποιούν ότι μέχρι το τέλος του μήνα η περιφέρεια της μέσης τους θα πρέπει να είναι 97 εκατοστά όπως ορίζουν οι κανονισμοί. Όσοι δεν τα καταφέρουν θα απαλλαχθούν από τα καθήκοντά τους, γράφουν οι τοπικές εφημερίδες.

Την εβδομάδα αυτή, τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα πρόβαλαν βίντεο με υπέρβαρους αστυνομικούς να…ροχαλίζουν στις καρέκλες τους, να μιλάνε σε τηλέφωνα και να στέκονται δίπλα-δίπλα με τις ζώνες τους να είναι έτοιμες να ανοίξουν.

Τα ρεπορτάζ αυτά ανάγκασαν τον γενικό επιθεωρητή της αστυνομίας της επαρχίας Χαμπίμπ αλ Ραχμάν να δείξει μεγαλύτερη αυστηρότητα και να επαναφέρει τους αστυνομικούς του σε καλή φυσική κατάσταση, δήλωσε αξιωματούχος από το αρχηγείο της αστυνομίας στη Λαχόρη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The News, αρκετοί αστυνομικοί έφεραν αντιρρήσεις στα τεστ φυσικής κατάστασης γιατί από αυτά εξαιρούνται οι ανώτεροι αξιωματικοί και γιατί οι αστυνομικοί που τους επέβαλαν τα τεστ ήταν πιο…χοντροί από τους ίδιους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για την παχυσαρκία στην κατηγορία του iatropedia

η ύπουλη χολή και τι πρέπει να προσέχετε

αθώα τα αναψυκτικά για την παιδική παχυσαρκία;

οι βαρύτεροι άνθρωποι στον κόσμο – ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ

παχύσαρκοι ηθοποιοί, πως ήταν και πως έγιναν – βίντεο