Η DEMO ΑΒΕΕ χορηγός στην Έκθεση «Pablo Picasso-Jean Cocteau, Οι καινοτόμοι του Μοντερνισμού»

  • Iatropedia
Η βιομηχανία φαρμάκων DEMO ABEE στηρίζοντας τον πολιτισμό στη χώρα μας και την επαφή των νέων κυρίως ανθρώπων με τα παγκόσμια έργα της τέχνης, είναι βασικός χορηγός της Έκθεσης «Πάμπλο Πικάσο – Ζαν Κοκτώ, Οι καινοτόμοι του Μοντερνισμού, από το Μουσείο  Pablo Picasso Münster και τη Συλλογή Γιάννη Κονταξόπουλου».

Η έκθεση που άνοιξε τις πόρτες της για το κοινό στις 4 Νοεμβρίου,  φιλοξενείται στον χώρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. 

Συνεπής στην φιλοσοφία της για ενεργή κοινωνική παρουσία και συμμετοχή, η DEMO δίνει το παρόν και στα σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα.  Επιλέγει να στηρίξει μια ιδιαίτερα αξιόλογη εικαστική πρόταση που περιλαμβάνει έργα δύο κορυφαίων δημιουργών που έχουν με το έργο τους χαράξει ανεξίτηλα την ιστορία της τέχνης. Η χορηγία της DEMO εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας 2015-2016 που έχει επίκεντρο τον Άνθρωπο.   

Στην Έκθεση παρουσιάζεται μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιλογή 190 έργων ζωγραφικής, χαρακτικής, κεραμικής και καλλιτεχνικών εκδόσεων των δύο μεγάλων πρωτεργατών του μοντερνισμού, των Pablo Picasso και Jean Cocteau.  Την επιμέλεια της Έκθεσης έχει ο Τάκης Μαυρωτάς, Διευθυντής Εικαστικού Έργου του Ιδρύματος Θεοχαράκη, και θα διαρκέσει ως τις 28 Φεβρουαρίου 2016. Λειτουργεί σε καθημερινή βάση και παρέχει τη δυνατότητα για ξεναγήσεις, εικαστικές δραστηριότητες αλλά και σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα.