Η BioNTech ξεκινά την παραγωγή εμβολίων mRNA στη Ρουάντα από το 2025

  • Iatropedia newsroom
Η έδρα της Biontech, κατασκευάστριας εμβολίων mRNA, στη Γερμανία
Το εργοστάσιο της Ρουάντα θα είναι η πρώτη γραμμή παραγωγής εμβολίων mRNA της εταιρείας στην Αφρική

Η εταιρεία παραγωγής εμβολίων για την COVID-19 BioNTech σχεδιάζει να ξεκινήσει να παράγει εμβόλια mRNA στη Ρουάντα το 2025, όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρείας τη Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023.

Το εργοστάσιο της Ρουάντα θα είναι η πρώτη γραμμή παραγωγής εμβολίων mRNA της εταιρείας στην Αφρική.

Τα πρώτα δομικά στοιχεία για την κατασκευή του εργοστασίου παραδόθηκαν στο εργοτάξιο του Κιγκάλι τον Μάρτιο και στη συνέχεια συναρμολογήθηκαν για τη δημιουργία των BioNTainers, όπως τα αποκαλεί η εταιρεία.

«Η Αφρική θα έχει μια από τις πιο προηγμένες εγκαταστάσεις παραγωγής στον κόσμο», δήλωσε ο Ugur Sahin, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BioNTech.

«Τα εν λόγω BioNTainers θα μπορούν να παρράγουν κάθε είδους εμβόλια mRNA», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την BioNTech, το εργοστάσιο θα μπορούσε τα επόμενα χρόνια να γίνει μέρος ενός ευρύτερου δικτύου εφοδιασμού που θα εκτείνεται σε πολλά αφρικανικά έθνη, συμπεριλαμβανομένων της Σενεγάλης και της Νότιας Αφρικής.

Η κίνηση για έναρξη παραγωγής στην Αφρική εντάσσεται, επίσης, στο πλαίσιο της προσπάθειας της BioNTech να επεκτείνει την παραγωγή mRNA παγκοσμίως.

Η εταιρεία μέχρι στιγμής βασιζόταν στις γερμανικές εγκαταστάσεις της για την παραγωγή mRNA, καθώς και στις εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται η Pfizer στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Βέλγιο.

Να σημειωθεί ότι και η ανταγωνιστική Moderna αποκάλυψε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει μονάδα παραγωγής mRNA στην Κένυα, η οποία θα είναι η πρώτη της εγκατάσταση στην Αφρική.

Πηγή: Reuters

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκτός καταστολής ο 31χρονος αστυνομικός – Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν