Οι απολυμένοι οι πρώην και οι νέοι του ΕΟΠΥΥ! Πόσοι θα κάνουν σύμβαση στο νέο σύστημα

  • Iatropedia
Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση δε σκοπεύει να κάνει πίσω στο θέμα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ αφού ο Άδωνι Γεωργιάδης τρίβει ήδη τα χέρια του για αυτούς που θα αποχωρήσουν και θα απολυθούν από το σύστημα για να κρατήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τον αριθμό των συμβάσεων που θα συνάψουν με ιδιώτες γιατρούς και με όσους απολυθούν από το δημόσιο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, υπολογίζουν ήδη στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.

Άλλωστε ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι όσοι μόνιμοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) δε δηλώσουν ότι θέλουν να γίνουν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΕΣΥ και απολυθούν αυτοδικαίως, θα μπορούν να συνάψουν σύμβαση ως ιδιώτες γιατροί με τον Οργανισμό.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό ήδη έχουν καταγραφεί όλες οι ανάγκες γιατρών ανά ειδικότητα σε όλη τη χώρα, γι αυτό και ο Οργανισμός γνωρίζει πόσοι μπορούν να συνάψουν συμβάσεις.

Έτσι έχει υπολογισθεί ότι θα γίνουν συμβάσεις με όσους μόνιμους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ επιλέξουν τον ιδιωτικό τομέα, συν άλλους 1200. Θα παραμείνουν ταυτόχρονα οι 4000 ιδιώτες γιατροί που είναι σήμερα συμβεβλημένοι.

Δηλαδή ο αριθμός των ιδιωτών γιατρών θα εξελιχθεί ως εξής:

4000 συμβεβλημένοι + 1200 νέοι γιατροί + ο αριθμός των αποχωρησάντων από το δημόσιο σύστημα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ πρόκειται για αριθμό που έχει προκύψει από τις καταγεγραμμένες ανάγκες στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Πάντως ο 'Αδωνις Γεωργιάδης ευελπιστεί να …απαλλαγεί τουλάχιστον από 3000 σημερινούς μόνιμους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που δε θα θελήσουν να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ασθενείς σε απόγνωση: Χωρίς φάρμακα από το «πλαφόν» στις συνταγές! Στα κάγκελα οι γιατροί

Έρχεται νέο χαράτσι από τον ΕΟΠΥΥ! Με χρέωση τα τηλέφωνα και για ραντεβού με ιδιώτες γιατρούς

Συμφωνία Άδωνι-ΠΑΣΟΚ για ΕΟΠΥΥ με διορθώσεις και καθυστερήσεις! Πότε κατατίθεται το νομοσχέδιο

Στα άκρα η κόντρα Άδωνι-Γιατρών! Ζητούν την αποπομπή του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν