Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας για τις υπερμεγέθεις μάσκες στα σχολεία

  • Γιάννα Σουλάκη
Σε ... παρεξήγηση οφείλονται οι υπερμεγέθεις μάσκες -εκτός προδιαγραφών ασφαλείας- που διανεμήθηκαν στα σχoλεία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας.

Όπως αναφέρεται, οι διαστάσεις που παραγγέλθηκαν ήταν εντός προδιαγραφών, όμως, οι διαστάσεις του υφάσματος που είχαν δοθεί στους κατασκευαστές αφορούσαν τις διαστάσεις … προ της συρραφής.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, αναφέρει:

«Στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.

Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος».

ΣΥΡΙΖΑ: «Θα ήταν για γέλια, εάν δεν ήταν επικίνδυνες»

Την άμεση αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σωρηδόν στα social media και απεικονίζουν παιδιά, τα οποία φορούν ως … κουκούλες τις υπερμεγέθεις μάσκες που μοιράστηκαν σε κάποια σχολεία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, τονίζει ότι η υπόθεση θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα:

«Οι μάσκες- κουκούλες που μοίρασε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στους μικρούς μαθητές για το άνοιγμα των σχολείων, όπως φαίνεται από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, θα ήταν για γέλια εάν δεν ήταν για κλάματα και άκρως επικίνδυνες», υπογραμμίζει και συμπληρώνει:

«Οι παλινωδίες των κ.κ. Μητσοτάκη- Κεραμέως είναι αυτές που τροφοδοτούν τις επικίνδυνες συνομωσιολογικές θεωρίες. Τους καλούμε επιτέλους να σοβαρευτούν και να προχωρήσουν στην απαραίτητη προμήθεια κατάλληλων μασκών για όλους τους μαθητές», καταλήγει ο Ν. Ηλιόπουλος.

Αυτές είναι κάποιες από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν