Η αγωνία των νέων Διοικητών και ο ανταγωνισμός για τη βαθμολογία! Οι οδηγίες Άδωνι

  • Iatropedia
Τον ύπνο τους έχουν χάσει τις τελευταίες ημέρες πολλοί νέοι διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ εξαιτίας των οδηγιών του Άδωνι Γεωργιάδη που μπορεί να τους κοστίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τελικά δεν είναι μόνο οι …κοινοί θνητοί που αγωνιούν για τη δουλειά τους αλλά και τα στελέχη της Υγείας και ειδικά οι διοικητές.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης που έδωσε πρόσφατα οδηγίες για το πως θα πρέπει να διοικούνται τα νοσοκομεία έκανε πολλούς να κάθονται πλέον σε αναμμένα κάρβουνα.

Και μπορεί οι περισσότεροι διοικητές να διορίσθηκαν με κομματικά κριτήρια, το μνημόνιο όμως δεν περιμένει.

Άλλωστε και οι ίδιοι έχουν υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με τα οποία είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τον προϋπολογισμό. Εάν τον παραβλέψουν κινδυνεύουν με απόλυση όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο κ.Γεωργιάδης.

Εκτός αυτού ο υπουργός Υγείας ισχυρίζεται ότι ο προσωπικά θα ελέγχει την απόδοση του καθενός ξεχωριστά και μάλιστα κάθε μήνα θα βγαίνει ο “καλός” και ο “κακός” μάνατζερ.

Μ αυτά και μ αυτά πολλοί διοικητές έχουν αρχίσει ήδη να μελετούν τα πεπραγμένα των νοσοκομείων τους ώστε να προχωρήσουν άμεσα στα επόμενα κουρέματα. Άλλωστε οι προϋπολογισμοί είναι περαιτέρω κουρεμένοι κατά 20% για το 2014.

Πάντως οι νέοι διοικητές θα έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα καθώς το λιγοστό ρευστό έχει κάνει ήδη πολλά νοσοκομεία να μη διαθέτουν ούτε τα απαραίτητα υλικά.

Και το επιπλέον τσεκούρωμα των κονδυλίων θα αυξήσει τις δυσκολίες στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Παράλληλα τους τελευταίους μήνες λόγω της παρατεταμένης αναμονής για διορισμό νέων διοικητών, οι παλαιοί είχαν μπλοκάρει κάθε διαδικασία με συνέπεια πολλές διεργασίες απαραίτητες να έχουν παγώσει για πολύ καιρό και να καλούνται τώρα οι νέοι μάνατζερ να τις ξεπαγώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται η …Δύση του ΕΟΠΥΥ! Με νέο σύστημα θα ξυπνήσουν σε 7 ημέρες οι ασθενείς. Όλες οι αλλαγές

Το μεγάλο φευγιό του 2013 στο ΕΣΥ! Άδειασαν τα νοσοκομεία από το φόβο των αλλαγών

Πρόεδρος Ιατρών ΕΟΠΥΥ Αττικής με άρθρο-παρέμβαση στο iatropedia: “Έχουμε υποχρέωση να αντιδράσουμε”!

Νέοι διοικητές και στα υπόλοιπα νοσοκομεία! Ποιους διόρισε ο Άδωνις