Healthcare Business Awards 2018: Βραβεύτηκαν οι βέλτιστες πρακτικές και οι καινοτόμες δράσεις στην Υγεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Παρουσία διακεκριμένων εκπροσώπων των φετινών «άριστων» του χώρου της Υγείας, πραγματοποιήθηκε εχθές, 11 Σεπτεμβρίου, η τελετή απονομής των Healthcare Business Awards 2018. Η εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε για 3η συνεχή χρόνια από την Boussias Communications και το Health Daily, επιβράβευσε την καινοτομία, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τις πρακτικές που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους σε όλο το φάσμα της Υγείας.

Σε εορταστική ατμόσφαιρα βραβεύθηκαν, οι πιο αξιόλογες πρωτοβουλίες κοινωνικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας που αντικατοπτρίζουν την εξωστρέφεια, την ανάπτυξη και το ελπιδοφόρο μέλλον της Υγείας στην Ελλάδα.

Σύλλογοι Ασθενών, ΜΚΟ, Πανεπιστήμια, Δημόσια Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, φαρμακευτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού βραβεύτηκαν για την πολύπλευρη συνεισφορά τους στον κλάδο της Υγείας. Δεν απουσίαζαν επίσης οι διακρίσεις καινοτόμων πρακτικών e-Health που στοχεύουν στην ολοκληρωμένη φροντίδα ασθενών, καθώς επίσης των σημαντικών εθνικών/περιφερειακών πρωτοβουλιών προαγωγής Υγείας και δράσεων από επιχειρήσεις εκτός του κλάδου με σημαντικό αντίκτυπο στο χώρο της Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Νίκος Βέττας, Καθηγητής Οικονομικών ΟΠΑ, Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Παρόλο που η χώρα έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται ύστερα από 10ετή ύφεση, χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά ακόμη. Ο κλάδος της Υγείας ήταν απ’ αυτούς που υπέφερε τις δεκαετίες που οδήγησαν στην κρίση. Και είναι απ’ αυτούς που αν δεν βελτιωθούν συστηματικά όσον αφορά στα δομικά χαρακτηριστικά τους, θα είναι δύσκολο για την ελληνική οικονομία να ορθοποδήσει την επόμενη δεκαετία. Για αυτό, χρειάζεται έργο από την Πολιτεία και από όλους τους εμπλεκόμενους. Η σημερινή εκδήλωση είναι πολύ σημαντική, καθώς βραβεύονται σημαντικές μονάδες, οργανισμοί και άτομα για την προσφορά τους στην Υγεία. Οι βραβεύσεις αυτές έχουν πολλή μεγάλη σημασία και δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά, εάν ο καθένας δεν κάνει το καλύτερο που μπορεί.»

Λαμβάνοντας στη συνέχεια το λόγο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Γεώργιος Γιαννόπουλος, δήλωσε: «Τόσο εγώ προσωπικά, αλλά και στελέχη του Υπουργείου, είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε σήμερα ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν, είτε είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας στους συνανθρώπους μας, είτε είναι η έρευνα, είτε είναι η υγιής επιχειρηματικότητα, είτε είναι η συνολική δράση για τα δικαιώματα των ασθενών».

Βραβεία και Τιμητικές Διακρίσεις

Συνολικά απονεμήθηκαν 88 βραβεία στις παρακάτω γενικές κατηγορίες:

-Σύλλογοι Ασθενών
-Προσφορά στην Υγεία από ΜΚΟ
-Εθνική / Περιφερειακή Πρωτοβουλία για την Υγεία
-Ερευνητικό Έργο σε Πανεπιστήμια / Εκπαιδευτικά ιδρύματα / Ερευνητικά κέντρα
-Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες
-Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις
-Νοσοκομεία /Ιδιωτικές Κλινικές / Διαγνωστικά Κέντρα
-Επιχειρήσεις Ιaτροτεχνολογικού Εξοπλισμού
-Προφορά στην Υγεία από Επιχειρήσεις / Οργανισμούς εκτός κλάδου
-Πρακτικές e-Health.

Συγκινητική ήταν επίσης η απονομή των ειδικών Τιμητικών Βραβείων σε προσωπικότητες που με το έργο τους, συνέβαλαν στη βελτίωση του κλάδου της Υγείας, θέτοντας στο επίκεντρο τον ασθενή και το κοινωνικό σύνολο. Ειδικότερα, Τιμητικά Βραβεία έλαβαν οι:

-Δημήτρης Κοντοπίδης, Επίτιμος Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου για την Κυστική Ίνωση
»Hellenic Cystic Fibrosis Association», Τιμητικό Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς στην ενδυνάμωση και ευαισθητοποίηση των ασθενών.

-Γεώργιος Χρούσος, Καθηγητής – Διευθυντής Α΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής
Επικεφαλής, Έδρα UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων «η Αγία Σοφία», Τιμητικό Βραβείο για το σύνολο της προσφοράς του στην  Ιατρική Επιστήμη.

-Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Τιμητικό Βραβείο «Επιχειρηματικότητας και προσφοράς στην Υγεία 2018»

-Παρασκευάς Αυγερινός, Ιατρός – Πολιτικός, Ιδρυτικό Μέλος του ΠΑΣΟΚ, τ. Υπουργός Υγείας, Τιμητικό βραβείο, για τη συμβολή του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, ο κ. Αυγερινός, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Παρακολουθώ τις προσπάθειες και τις διευκρινίσεις του Υπουργείου. Δεν μπορώ να πω ότι συμμερίζομαι την αισιοδοξία τους. Σήμερα η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχει πλέον καταληφθεί εντελώς από τον ιδιωτικό τομέα. Θεωρώ πως το ΕΣΥ «ακρωτηριάστηκε» στη Βουλή· όταν η Βουλή δεν ψήφισε ουσιαστικούς θεσμούς και μαζί με’ αυτούς και τη φιλοσοφία του ΕΣΥ».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν