Healthcare Business Awards 2018: Δύο Χρυσά Βραβεία και φέτος για την DEMO ABEE

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με δύο Χρυσά Βραβεία, στην κατηγορία φαρμακευτικές επιχειρήσεις διακρίθηκε η Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO ABEE στην διοργάνωση «Healthcare Business Awards 2018».

Με δύο Χρυσά Βραβεία, στην κατηγορία φαρμακευτικές επιχειρήσεις διακρίθηκε η Βιομηχανία Φαρμάκων DEMO ABEE στην διοργάνωση «Healthcare Business Awards 2018». Τα βραβεία, διοργανώνονται για 3η χρονιά από την Boussias Communications και το Health Daily και επιβραβεύουν οργανισμούς, Φορείς και επιχειρήσεις. Την τελετή βράβευσης που ανέδειξε και επιβράβευσε την επιχειρηματική αριστεία, την καινοτομία, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τις βέλτιστες πρακτικές των επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του κλάδου της Υγείας, παρακολούθησαν 400 άτομα, διακεκριμένοι εκπρόσωποι του κλάδου.

Η DEMO ABEE τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο στην ενότητα ΑΝΑΠΤΥΞΗ για την κατηγορία ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ και αντίστοιχα με το Χρυσό Βραβείο στην ενότητα ΑΝΑΠΤΥΞΗ για την κατηγορία ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ. Εκ μέρους του Δ.Σ της DEMO ABBE, τα βραβεία παρέλαβαν οι κ.κ Βασίλης Παρετζόγλου, Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης και Θάνος Μυτιληναίος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού.

Στις ομιλίες τους ανέφεραν μεταξύ άλλων:

Βασίλης Παρετζόγλου, Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης DEMO ABEE

«Μένουμε Ελλάδα, επενδύουμε στην Ελλάδα και νομίζω ότι αυτό που κάνουμε στη DEMO τα τελευταία χρόνια το αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο. Είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι έχουμε δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής ενεσίμων προϊόντων στην Ευρώπη, μία οικογένεια 900 περίπου εργαζομένων, μία εταιρεία με παραγωγική βάση στην Ελλάδα αλλά ισχυρό διεθνές αποτύπωμα, εξαγωγές σε 90 περίπου χώρες και συνεργασίες με διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες οι οποίες μας επιτρέπουν να διαθέτουμε πλέον στην Ελλάδα, πέρα από τα γενόσημα φάρμακα μας, καινοτόμες θεραπείες, βιολογικά προϊόντα, φάρμακα για χρόνιες ή σπάνιες παθήσεις, τα οποία σώζουν ζωές. Πολύτιμο αρωγό σε όλα αυτά έχουμε το προσωπικό μας για αυτό και στους ανθρώπους μας αφιερώνουμε αυτό το βραβείο σήμερα.»

Θάνος Μυτιληναίος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού DEMO ABEE:

“Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την Κριτική Επιτροπή για την τιμή που μας έκανε. Είναι ένα βραβείο που οφείλεται στη δέσμευση της Διοίκησης, της οικογένειας Δέμου για τη φροντίδα των ανθρώπων μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού για τη δουλειά που έκαναν όλον αυτόν τον καιρό και όλους τους ανθρώπους της DEMO. Όλα γίνονται  για αυτούς, με αυτούς και πρωτίστως χάρις σε αυτούς.

Τα δύο χρυσά βραβεία απένειμε στην DEMO ο κ. Νίκος Βέττας, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής «Healthcare Business Awards 2018», Καθηγητής Οικονομικών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Με αιχμή τις εξαγωγές, από το 2008 έως σήμερα η DEMO έχει υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις της στο εξωτερικό και έχει κατορθώσει να ξεγλιστρήσει από την βαθιά ύφεση που ταλαιπωρεί τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο διάστημα 2007 – 2017 έχει σχεδόν διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της: από 79 εκατ. ευρώ το 2007 σε 136 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 53,1 εκατ. ευρώ αφορούν εξαγωγές. Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2019.

Πιο συγκεκριμένα η DEMO ABEE αναβάθμισε και επέκτεινε όλες τις γραμμές παραγωγής, με στόχο τον πολλαπλασιασμό της δυναμικότητάς της. Σε νούμερα αυτό σημαίνει ότι, η εταιρία πραγματοποίησε την τελευταία 10ετία επενδύσεις άνω των 60 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων τα 20 εκατ. την τελευταία τριετία) στις παραγωγικές της εγκαταστάσεις, τόσο για την αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας όσο και για την αυτοματοποίηση των παραγωγικών της διαδικασιών και των ελέγχων κατά την διάρκεια της παραγωγής των προϊόντων της.

Το 2017 ξεκίνησε και η κατασκευή του 4ου εργοστασίου της εταιρείας το οποίο και θα βοηθήσει στην σημαντική επέκταση των αποθηκών, καθώς και στην εγκατάσταση πληθώρας μηχανημάτων. Τέλος από τα 60 εκατ. € τα 10εκατ € επενδύθηκαν στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων.
Η εταιρεία ανέπτυξε ήδη 7 νέα προϊόντα στα εργαστήρια της, ενώ σχεδίασε και ετοιμάζεται να λανσάρει άλλα 21 πόσιμα και συμπληρώματα διατροφής στην ελληνική αγορά. Παράλληλα πραγματοποίησε 182 νέες εγκρίσεις διεθνώς.

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Από το 2012 μέχρι σήμερα, η DEMO δημιούργησε πάνω από 300 νέες θέσεις εργασίας, ανεβάζοντας το προσωπικό της από 553 σε 870 εργαζόμενους. Από αυτές τις θέσεις, οι 50 δημιουργήθηκαν εντός του 2017 ενώ πάνω από το 1/3 αφορούν εξειδικευμένους υπαλλήλους και επιστήμονες, συνεισφέροντας στη μείωση της ανεργίας, στην τόνωση της οικονομίας και της τοπικής κοινωνίας, και στη μείωση της φυγής επιστημόνων (brain-drain). Η μέση ηλικία των εργαζομένων είναι 37,9 χρόνια, το 59% των εργαζόμενων είναι κάτω από 40 ετών με το 54% να είναι άνδρες και το 46% γυναίκες.

Η DEMO επενδύει σημαντικά στην Υγεία και Ασφάλεια των Εργαζομένων της. Διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο γενικό ιατρείο με ιατρό και νοσηλεύτρια, και επιπλέον, σε μία προσπάθεια να στηρίξει τις γυναίκες εργαζόμενες, ανέπτυξε συνεργασία με ιατρό γυναικολόγο και προσφέρει παροχές γυναικολογικού ιατρείου, όπως δωρεάν ΤΕΣΤ ΠΑΠ.

Η εταιρεία προσφέρει επίσης ασφάλιση ζωής, ατυχήματος και υγείας στους εργαζόμενους, διενεργεί κάθε έτος ιατρικές εξετάσεις στο προσωπικό καθώς και εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως ακουόγραμμα ή σπιρομέτρηση όπου απαιτείται. Μετρά συστηματικά την ποιότητα του αέρα και τα επίπεδα θορύβου στις εγκαταστάσεις της. Διαθέτει υψηλής κατάρτισης ανθρώπινο δυναμικό και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση και ανέλιξη των εργαζομένων της. Ενδεικτικά το 25% του υπάρχοντος προσωπικού της DEMO ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του σε αυτή, ενώ η επιχείρηση απορροφά μεγάλο αριθμό επιστημόνων από τα Πανεπιστήμια και συμμετέχει συστηματικά σε ημερίδες σταδιοδρομίας για νέους.

Στη DEMO εργάζονται 25 κάτοχοι Διδακτορικού τίτλου, 98 κάτοχοι Μεταπτυχιακού, και 200 απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ. Εντός του 2017 εργαζόμενοι της DEMO συμμετείχαν σε συνολικά 52 εκπαιδευτικά προγράμματα από εξειδικευμένους φορείς στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό σε ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας που περιλαμβάνει θέματα όπως Τεχνικές Παραγωγής, Αποθήκευσης και Διακίνησης Φαρμάκων, Διοίκηση, Οργάνωση και Ηγεσία, Δεξιότητες Πληροφορικής, Νομοθετικές αλλαγές και εξελίξεις, Απαιτήσεις Ποιότητας κ.ά. Επιπλέον, διεξήχθησαν 417 εσωτερικές εκπαιδεύσεις στις οποίες συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι. Η εταιρεία χρηματοδοτεί κάθε χρόνο Μεταπτυχιακά προγράμματα για εργαζομένους της. Παράλληλα, διατηρεί ένα ισχυρό πρόγραμμα εσωτερικής εκπαίδευσης σε διαδικασίες λειτουργίας και παραγωγής. Το 2017 η εταιρία ανέπτυξε νέα ομάδα εσωτερικών εκπαιδευτών, προάγοντας και αναβαθμίζοντας εργαζομένους της παραγωγής.

Τέλος και στο πλαίσιο της στήριξης της νέας γενιάς επιστημόνων, η DEMO δημιούργησε το 2018 έναν νέο θεσμό Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης. Συγκεκριμένα, νέοι τελειόφοιτοι και απόφοιτοι θετικών σχολών (Χημικοί, Βιολόγοι, Φαρμακοποιοί, Χημικοί Μηχανικοί, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί κ.ά) θα μπορούν να κάνουν αίτηση για εφάπαξ χρηματική ενίσχυση, συνοδευόμενη από την δυνατότητα να κάνουν 6μηνη έμμισθη πρακτική άσκηση στην εταιρεία.