Γυρίζουμε σελίδα στην πανδημία: Οι εμβολιασμοί κατά της Covid των ελλήνων πολιτικών

  • Γιάννα Σουλάκη
εμβολιασμοί
Ο δρόμος αναμένεται να είναι μακρύς, όμως, όλα δείχνουν ότι η ανθρωπότητα θα καταφέρει ένα οριστικό χτύπημα στη λαίλαπα που την "γονάτισε" σχεδόν για έναν ολόκληρο χρόνο. Δείτε τους εμβολιασμούς κατά της Covid των κρατικών αξιωματούχων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε "Ευαγγελισμό" και "Αττικόν".

Στο νοσοκομείο «Αττικόν» έφθασε λίγο μετά τις 14:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να εμβολιασθεί κατά της covid-19. Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ τον συνόδευε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Δείτε επίσης: Εμβολιάστηκε στο «Αττικόν» ο καθηγητής Παθολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας

Δείτε τον εμβολιασμό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού ακολούθησε τη διαδικασία που ορίζει το πρωτόκολλο, συμπληρώνοντας το σχετικό έγγραφο, εμβολιάσθηκε και στη συνέχεια μετέβη σε αίθουσα αναμονής και παρέμεινε για 15 λεπτά, όπως προβλέπεται για λόγους ασφαλείας.

«Είναι μία σημαντική ημέρα για όλους μας, σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιοδόξοι» δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του.

Δείτε ολόκληρη τη δήλωσή του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Ο εμβολιασμός της Προέδρου της Δημοκρατίας

Νωρίτερα, στις 14:00 εμβολιάστηκε η Πρώτη Πολίτης της χώρας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσήλθε στον «Ευαγγελισμό», όπου την υποδέχθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και αφού ακολουθήθηκε η διαδικασία που ορίζει το πρωτόκολλο εμβολιάσθηκε, ενώ περέμεινε, επίσης, σε χώρο του νοσοκομείου για το αναγκαίο χρονικό διάστημα, για λόγους ασφαλείας.

Δείτε τον εμβολιασμό της Προέδρου της Δημοκρατίας:

Δείτε το μήνυμα της κας Σαλλαροπούλου για τον εμβολιασμό κατά της Covid, αμέσως μετά τη λήψη του εμβολίου:

Ο εμβολιασμός του Γιάνη Βαρουφάκη

«Είμαι εδώ σήμερα για να δηλώσω έμπρακτα ότι το εμβόλιο είναι τόσο η ορθή ατομική επιλογή όσο και δημόσιο αγαθό», τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στη δήλωση που έκανε μετά τον εμβολιασμό του στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

«Νιώθω όμως ντροπή που αυτό το πολύτιμο αγαθό θα είναι για μήνες προνόμιο τόσο λίγων επειδή η κυβέρνηση, μήνες τώρα, αγνοεί τις εκκλήσεις μας να στήσει πραγματικό δημόσιο δίκτυο κέντρων εμβολιασμού και πρωτοβάθμιας περίθαλψης», σημείωσε, σχολιάζοντας πως «το εμβόλιο από μόνο του δεν αρκεί για την απελευθέρωση από την πανδημία».

«Χρειάζεται και απελευθέρωση από τις ολιγαρχικές πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη», κατέληξε, ενώ ευχήθηκε «χρόνια πολλά και δημιουργικά – με υγεία για όλους».

Ο εμβολιασμός της νοσηλεύτριας και του ηλικιωμένου στον Ευαγγελισμό

Στις 13:38 εμβολιάστηκε ο πρώτος ηλικιωμένος, ο Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Μελίσσια. Κατάγεται από τον Έβρο και δήλωσε ότι θέλει να υποστηρίξει την εθνική προσπάθεια κατά του κορονοϊού .

εμβολιασμοί

εμβολιασμών

Στις 13:20 το μεσημέρι εμβολιάστηκε η νοσηλεύτρια του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και Τμηματάρχης στην κλινική Covid του ίδιου νοσοκομείου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Αττικόν

  • 14:30 Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
  • 14:45 Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας

Ευαγγελισμός

  • 14:00 Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου
  • 15:00 Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας
  • 15:30 Γραμματέας Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης
  • 16:00 Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου
  • 16:30 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος
  • 17:00 Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός:

  • 11:45 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας
  • 12:15 ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας
  • 12:45 ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους

Το 50% του υγειονομικού προσωπικού έχει δηλώσει συμμετοχή στον εμβολιασμό

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ένα ποσοστό περίπου 50% του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» έχουν καταγραφεί στην ειδική λίστα προς εμβολιασμό.

Κικίλιας: «Παίρνουμε τη ζωή μας πίσω»

«Σήμερα είνα η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, από τον Ευαγγελισμό που βρέθηκε σήμερα το πρωί.

Όπως είπε «είναι δύσκολο και πολύπλοκο εγχείρημα και χρειάζεται πολύ προσεκτικό σχεδιασμό», όμως, δήλωσε βέβαιος ότι «όλα θα πάνε καλά».