ΓΣΕΕ: Πανελλαδική 24ωρη απεργία αύριο για τα Μέσα Ενημέρωσης και την Τετάρτη για τα Μέσα Μεταφοράς

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
ΠΟΕΔΗΝ
Η ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2019 μας ... ενώνει καθώς 24ωρη πανελλαδική απεργία κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου με τους δημοσιογράφους να προηγούνται κατά μία μέρα (απεργούμε αύριο 27/11) για να καλύψουμε ανήμερα τις κινητοποιήσεις των υπολοίπων).

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Και όπως αναφέρουν από τη Συνομοσπονδία, «στην προμετωπίδα του αγώνα της ΓΣΕΕ βρίσκονται τα ζητήματα της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751€, της μη περικοπής των συντάξεων, όπως και όλων των κοινωνικών μέτρων των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας».

Την Τετάρτη, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρόλεϊ, ενώ τα λεωφορεία θα κινηθούν από 09:00 έως 21:00. Τέλος, θα μείνουμε χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Αύριο Τρίτη θα προηγηθεί η κινητοποίηση όλων των Μέσων Ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την ΕΡΤ, τη ΓΓΕΕ, το ΑΠΕ–ΜΠΕ και τα γραφεία Τύπου, από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης 27 Νοεμβρίου έως τις 6:00 π.μ. της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του διασωματειακού, οι εργαζόμενοι ζητούν:

Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αποκατάσταση του συστήματος που τις στηρίζει, στήριξη των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, προστασία της πρώτης κατοικίας, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και σταμάτημα της φοροεπιδρομής του εισοδήματος των εργαζομένων. Τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων ζητούν περιφρούρηση της απεργίας και συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις.