Γροθιά στο στομάχι: 200 βρέφη χρειάζονται γάλα και κρέμα στο Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Για άλλη μια φορά μπορούμε να ντραπούμε που 200 βρέφη μόνο στα νότια προάστια της Αττικής, ποιος ξέρει πόσα περισσότερα στην υπόλοιπη χώρα, στερούνται το γάλα δεύτερης και τρίτης βρεφικής ηλικίας και τις κρέμες καθώς οι γονείς τους υποφέρουν από ανέχεια. Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό ιατρείο Ελληνικού κάνει έκκληση για τα είδη αυτά (και όχι για χρήματα) καθώς η ζήτηση έχει αυξηθεί και τα αποθέματα τελειώνουν...

Με την δραματική έκκληση «βοηθήστε μας να διαδοθεί το μήνυμα αυτό, ακόμα και εσείς οι ίδιοι να μην μπορείτε να βοηθήσετε, κάποιος που γνωρίζετε σίγουρα μπορεί», οι υπεύθυνοι του Ιατρείου ζητούν για άλλη μια φορά από τον κόσμο να βοηθήσει όσο και όπως μπορεί αυτούς που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση.

«Δυστυχώς είμαστε στη δύσκολη θέση να ζητήσουμε για άλλη μια φορά τη βοήθεια σας. Κάνουμε έκκληση για βρεφικά γάλατα 2ης και 3η ηλικίας, κρέμες / φρουτόκρεμες και παιδικά γάλατα εβαπορέ, γιατί το απόθεμα μας έχει μειωθεί δραματικά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κάθε μήνα βοηθάμε περίπου 200 βρέφη και παιδιά (μέχρι 3 ετών) και λόγω μεγάλης ζήτησης το τελευταίο διάστημα έχουμε σημαντικές ελλείψεις με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις άμεσες ανάγκες των συνανθρώπων μας, που δυστυχώς είναι διαρκείς», αναφέρουν.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα, έχει δεχτεί πάνω από 56.000 ιατρικές επισκέψεις, από όλη την Αττική (ακόμα και την επαρχία).

Το ιατρείο λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 200 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Μάλιστα τονίζουν ότι δεν δέχονται σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-9631-950 στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ

(ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00)
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00)
(ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)