Γρεβενά: Παιδί 25 ετών κινδύνευσε να πνιγεί από μία καραμέλα

  • Iatropedia
Ήταν η έγκαιρη επέμβαση του ΕΚΑΒ Γρεβενών που έσωσε από βέβαιο θάνατο ένα παιδάκι 2,5 ετών, το οποίο κινδύνευσε να πνιγεί από μία καραμέλα μπροστά στα μάτια των γονιών του... Σύμφωνα με πληροφορίες του Star-fm.gr, το περιστατικό συνέβη στην πόλη των Γρεβενών όταν το ΕΚΑΒ δέχθηκε μία κλήση, από τους πανικοβλημένους γονείς του παιδιού, για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Οι διασώστες έφτασαν μέσα σε λίγα λεπτά στο σπίτι των γονέων οι οποίοι εν τω μεταξύ είχαν λάβει τηλεφωνικά και οδηγίες για να αντιμετωπίουν σωστά το περιστατικό. Κι αυτή ήταν μια από τις πολλές υποδειγματικές επεμβάσεις του ΕΚΑΒ ανά την χώρα που σώζει καθημερινά εκατοντάδες ζωές.

Στην Ελλάδα ωστόσο έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά με νέους να χάνουν την ζωή τους από καθυστέρηση του ΕΚΑΒ, με τους οικείους των νεκρών να καταφεύγουν πολύ συχνά στην δικαιοσύνη. Χαρακτηριστικό περιστατικό, ήταν αυτό στο το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών που έκανε δεκτή αγωγή συγγενών 18χρονου, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε τροχαίο στη Λεωφόρο Κηφισίας και τους επιδίκασε αποζημίωση 270.000 ευρώ, λόγω παραλείψεων οργάνων του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με όσα περιγράφουν στην αγωγή τους οι συγγενείς του 18χρονου, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθυστέρησε να φτάσει στο σημείο του τροχαίου 55 λεπτά ενώ δεν εστάλη κινητή ιατρική μονάδα.