Γρεβενά: Ενός λεπτού σιγή κράτησαν οι γιατροί για τον 6χρονο Θωμά – Που θα δοθούν τα όργανα του

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Ζωή με τον θάνατό του θα δώσει ο 6χρονος Θωμάς από τα Γρεβενά, το άτυχο παιδί που έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά από πολλές μέρες νοσηλείας στο Νοσοκομείο της Πάτρας.

Στις 16:00 κηδεύεται σήμερα στα Γρεβενά, τον τόπο κατοικίας της οικογένειάς του, ο 6χρονος Θωμάς ο οποίος έμεινε εγκεφαλικά νεκρός ανήμερα των Θεοφανίων και οι γονείς του πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του σε άλλα παιδιά που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση.

Που θα δοθούν τα όργανα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, περίπου στη 1:30 τα ξημερώματα της Κυριακής ξεκίνησε η διαδικασία λήψης των οργάνων από Ιταλούς γιατρούς.

Η καρδιά πιθανότατα δοθεί σε ένα κοριτσάκι 6 ετών στο Τορίνο το οποίο ζει με μηχανική υποστήριξη. Οι πνεύμονες προορίζονται για ένα 11χρονο αγόρι από το Μπέργκαμο, ενώ μέρος του ήπατος θα πάει σε μωράκι 5 μηνών. Ένα άλλο μέρος του συκωτιού θα πάει στην Ρώμη. Οι κερατοειδείς και τα νεφρά προορίζονται για ασθενείς εντός Ελλάδας.

Οι γιατροί, συγκλονισμένοι από το θάνατο και το μεγαλείο ψυχής των γονιών, τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 6χρονου, πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία λήψης των οργάνων.

Η μητέρα του Θωμά τους ευχήθηκε καλή επιτυχία αλλά και η καρδιά του παιδιού της να δώσει ευκαιρία στον λήπτη να πραγματοποιήσει τα ονειρά του.

«Υποκλινόμαστε σε αυτούς τους γονείς», είχε αναφέρει ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου, Ανδρέας Ηλιάδης, προσθέτοντας:

«Ενημερώθηκαν τι είναι η δωρεά οργάνων και χωρίς δεύτερη κουβέντα συναίνεσαν και είπαν ότι επιθυμούν να σωθούν παιδάκια μέσα από τον θάνατο του δικού τους παιδιού. Αυτό είναι το συγκλονιστικό. Είναι και τα Θεοφάνεια, είναι σημαδιακά».

Σήμερα η κηδεία

Η κηδεία του 6χρονου θα γίνει σήμερα στις 16:00. Σε μια ακόμα κίνηση άξια θαυμασμού, οι γονείς ζήτησαν από όσους πάνε στην κηδεία αντί στεφάνων να δώσουν χρήματα για την αγορά και δωρεά απινιδωτών στα δημοτικά σχολεία της πόλης. Μιας πόλης που τις τελευταίες μέρες, προσπαθεί να συνέλθει από την τραγική είδηση. Ακόμα και εκείνοι που δεν γνώριζαν προσωπικά την οικογένεια, εμφανίζονται συγκλονισμένοι.

Με πληροφορίες από Newsit.gr