Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης 10306 για τα Τέμπη: Πόσα άτομα επικοινώνησαν

  • Γιάννα Σουλάκη
Τέμπη
Στοιχεία για τον αριθμό των εμπλεκόμενων στην τραγωδία των Τεμπών που ζήτησαν ψυχολογική υποστήριξη από την γραμμή Βοήθειας 10306, έδωσε το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με ενημέρωση, τα στελέχη της εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής 10306 ήδη έχουν επικοινωνήσει με 192 επιβαίνοντες, με 60 τραυματίες και 51 συγγενείς θυμάτων. Οκτώ (8) εξ αυτών έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εξ αποστάσεως ψυχολογικής υποστήριξης.

Δείτε επίσης: Τέμπη: 20 μονάδες Ψυχικής Υγείας για οικογένειες θυμάτων και τραυματίες της τραγωδίας

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τονίζει πως το Υπουργείο Υγείας από την πρώτη στιγμή παρείχε ψυχολογική υποστήριξη στους τραυματίες και στις οικογένειές των θυμάτων στα Τέμπη.

«Συγκροτήθηκαν από την πρώτη ημέρα 9 κλιμάκια των ειδικών Ψυχικής Υγείας και παρείχαν υπηρεσίες στους πληγέντες στα νοσοκομεία της Λάρισας για όσο διάστημα χρειάστηκε και πλέον με απόφαση της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη έχει συγκροτηθεί δίκτυο κλινικών και μονάδων Ψυχικής Υγείας σε όλη τη χώρα για την ψυχολογική υποστήριξη των τραυματιών, που παραμένουν στα νοσοκομεία, όσων έφυγαν, των οικογενειών που έχασαν συγγενείς τους, καθώς και των επιβαινόντων στην αμαξοστοιχία. Το Υπουργείο Υγείας θα είναι συνεχώς δίπλα στα θύματα», δηλώνει ο Θάνος Πλεύρης.

• Όλο το δίκτυο κλινικών και μονάδων Ψυχικής Υγείας σε όλη τη χώρα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραυματίες Τέμπη: Με κάλυψη από το κράτος οι νοσηλείες και η αποκατάσταση τραυμάτων στο

Τέμπη – Εξιτήριο από τη ΜΕΘ για τους 2 από τους 7 τραυματίες – Πόσοι παραμένουν για νοσηλεία