Γονείς μελών του ΚΕΘΕΑ: «Θέλουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό – Το πρόγραμμα πρέπει να μείνει όπως είναι»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΚΕΘΕΑ
Συνάντηση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ζητούν οι γονείς των παιδιών από όλη την Ελλάδα που δίνουν τον αγώνα της απεξάρτησης στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), ώστε να του ζητήσουν να μην προχωρήσει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού.

«Δεν διαπραγματευόμαστε το αυτοδιοίκητο. Θέλουμε να δούμε τον Πρωθυπουργό», επεσήμαναν σε όλους τους τόνους οι γονείς από τους 14 Συλλόγους Οικογένειας όλων των προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ πανελλαδικά, σε σχετική συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 25/10.

«Δεν διαπραγματευόμαστε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ και το δικαίωμά μας να εκλέγουμε το Διοικητικό μας Συμβούλιο από τη βάση. Oι προσπάθειές μας θα ενταθούν, η φωνή μας θα δυναμώσει. Το επόμενο βήμα είναι να επιδιώξουμε να δούμε τον Πρωθυπουργό» δήλωσαν.

Γονείς ΚΕΘΕΑ: «Εμείς ξέρουμε την αποτελεσματικότητα του Προγράμματος – Πρέπει να παραμείνει όπως είναι σήμερα»

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων τόνισαν ότι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την αποτελεσματικότητα του μοντέλου του ΚΕΘΕΑ, που αγκαλιάζει και στηρίζει όχι μόνο τον ίδιο τον άνθρωπο που έχει πρόβλημα χρήσης αλλά ολόκληρη την οικογένειά του. Εξήγησαν ότι το αυτοδιοίκητο είναι κομμάτι της θεραπευτικής πρότασης του ΚΕΘΕΑ και ότι η παρέμβαση που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα αλλάξει όλη τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού.

Οι Σύλλογοι κάλεσαν την κυβέρνηση να αφήσει το ΚΕΘΕΑ να κάνει τη δουλειά του, όπως την έκανε πάντα, με διαφάνεια και λογοδοσία, ωφελώντας την κοινωνία. Αλλά και να το ενισχύσει με προσωπικό, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σε ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική θεραπεία που προσφέρεται δωρεάν, χωρίς διακρίσεις και χωρίς λίστες αναμονής, αποδίδοντας καθαρούς ανθρώπους στην κοινωνία.

Η συνέντευξη έγινε με πρωτοβουλία  των 14 Συλλόγων Οικογένειας των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ από όλη τη χώρα, οι οποίοι εκπροσωπούν χιλιάδες οικογένειες πανελλαδικά.

Δείτε αναλυτικά ποιοι σύλλογοι συμμετείχαν:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ (Αττική)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ & ΦΙΛΩΝ ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ (Θεσσαλία)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ (Ήπειρος)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ (Κεντρική Μακεδονία)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ (Αν. Μακεδονία, Θράκη)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ (Πελοπόννησος)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (Λέσβος)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ (Πειραιάς, Νησιά Βορείου Αιγαίου)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ (Πελοπόννησος)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (Αττική)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ, ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ (Θεσσαλία)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΠΛΕΥΣΗ (Αττική)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ (Αττική)