Γολγοθά ανεβαίνουν οι γονείς με παιδιά που χρίζουν Ειδικής Αγωγής

Όχι μόνο δεν είναι εύκολο να μεγαλώνεις ένας παιδί με Ειδικές Ανάγκες αλλά μπορεί να στο κάνει ακόμα δυσκολότερο το κράτος στο οποίο ζεις... Οι Έλληνες γονείς με παιδιά που χρίζουν θεραπειών και ειδικής μεταχείρισης, αντιμετωπίζουν τις ελλείψεις, τις αγκυλώσεις, την ασυνέπεια και την ημιμάθεια ενός ολόκληρου μηχανισμού που συνήθως "βρωμάει" από το κεφάλι.

Επικοινωνώντας με το iatropedia ο κύριος Ν.Β. αναφέρει: "Είμαι γονέας παιδιού με αναπηρία και με αφορμή τη δημόσια συζήτηση που έχει ξεκινήσει από το Δεκέμβριο 2016, αναφορικά με τις αλλαγές στο πεδίο των ειδικών θεραπειών, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις των αρμόδιων θεσμικών φορέων, επιβάλλεται να γίνουν ορισμένες επισημάνσεις. Στις 7 Μαΐου 2018, διοργανώθηκε ημερίδα, (η οποία δεν είχε τα βασικά χαρακτηριστικά ημερίδας καθώς οι ερωτήσεις που τέθηκαν από το ακροατήριο δεν απαντήθηκαν μία προς μία) όπου παρουσιάστηκε το περιβόητο και πολυαναμενόμενο πόρισμα της Επιστημονικής  Επιτροπής για θέματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης".

Και ο κ. Β. συνεχίζει αναφέροντάς μας τι συνέβη τότε με τον υπουργό Υγείας που έκανε αναφορά στην "προκλητή ζήτηση":

"Ο υπουργός Υγείας στην εναρκτήρια ομιλία του επανέλαβε όλα εκείνα τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, για να δικαιολογήσουν ως αναγκαία κι επιβεβλημένη την αλλαγή του πλαισίου των ειδικών θεραπειών. Για τις ανάγκες του παρόντος εγγράφου, θα συγκρατήσω μόνο το επιχείρημα της «προκλητής ζήτησης», που επικαλείται με ιδιαίτερο ζήλο το υπουργείο Υγείας αλλά κι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ..

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν έχει δοθεί κάποια πειστική εξήγηση ή κάποιο επαρκές στοιχείο αναφορικά με την προκλητή ζήτηση. Ούτε εγώ διαθέτω στοιχεία για την προκλητή ζήτηση ή την υπερδιάγνωση. Η αναζήτηση όμως τεκμηριωμένων απαντήσεων με οδήγησε στην ανακάλυψη ορισμένων πληροφοριών, οι οποίες κρίνω ότι πρέπει τεθούν στο δημόσιο διάλογο".

Διαβάστε εδώ τα σχετικά στοιχεία της έρευνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν