ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς»: Όσο πάνε κι αγριεύουν τα πράγματα με την φύλαξη των δομών του ΕΣΥ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δύο άνδρες,με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων υπαλλήλους χρηματαποστολής μέσα στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" και τους άρπαξαν τις κασετίνες με τα χρήματα που θα μετέφεραν... Εβδομήντα χιλιάδες ευρώ έκαναν φτερά! Τι να σχολιάσεις πια για την ασφάλεια στα νοσοκομεία;

Όπως αναφέρουν από τη διοίκηση του νοσοκομείου και το υπουργείο Υγείας:

«Σήμερα 26/3/2018 και ώρα 8:45 π.μ στο χώρο του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ομάδα 2-3 ατόμων υπό την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από την εταιρεία security της Τράπεζας Πειραιώς άγνωστο ποσό χρημάτων που προορίζονταν για την τροφοδοσία του δεύτερου ΑΤΜ ( εκτός υποκαταστήματος τραπέζης). Δεν υπήρξε εμπλοκή εργαζόμενων ή πολίτη στο παραπάνω περιστατικό. Ενημερώθηκε αμέσως η Ασφάλεια Αθηνών η οποία διεξάγει έρευνα».

Ένα είναι βέβαιο. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και σε πλαίσιο κοινωνικό και ειδικά στο ΕΣΥ. Η παρατεταμένη κρίση αλλά και μια τάση να μην παρέχεται επαρκής φύλαξη και αστυνόμευση, εκτροχιάζει την κατάσταση.

Ένοπλη ληστεία πρωί Δευτέρας μέσα σε νοσοκομείο δεν είναι μια κατάσταση που πρέπει να μείνει έτσι, να αιωρείται ως ένα τυχαίο γεγονός. υπουργείο δημοσίας Τάξεως και υπουργείο Υγείας  οφείλουν να λάβουν τα μέτρα τους ώστε το γεγονός να μην επαναληφθεί σε άλλη δομή. μην ξεχνάμε ότι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας συρρέουν καθημερινά δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ασθενείς, συνοδοί και επισκέπτες… Η ανταλλαγή πυροβολισμών – αν ποτέ παρ΄ελπίδα συμβεί- θα έχει ολέθριες συνέπειες.