ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»: Στα …κάγκελα οι εργαζόμενοι εξαιτίας της απόλυσης δύο εργολαβικών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δύο απολύσεις εργολαβικών υπαλλήλων μετά την διαμαρτυρία των αρχών της εβδομάδας ακριβώς για τους υπαλλήλους αυτούς των συνεργείων που παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες, έχουν τραβήξει το τελευταίο 24ωρο το σχοινί της αντιπαράθεσης στον "Ευαγγελισμό".

Δείτε παρακάτω τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων (ΣΕΝΕ):

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την τρομοκρατική, τιμωρητική και εκδικητική απόλυση δύο συναδέλφων ελαιοχρωματιστών από την εργολαβική εταιρεία «ΑΡΙΑΝΘΗ ΗΛΙΑ Ε.Π.Ε.» που δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στον Ευαγγελισμό σε υπηρεσίες καθαριότητας και εστίασης.

Οι απολύσεις αυτές ήρθαν την επόμενη ακριβώς μέρα από την κινητοποίηση του σωματείου μας που απαίτησε την αυτονόητη πληρωμή των δεδουλευμένων τριών μηνών για τετρακόσιους εργολαβικούς εργάτες.

Ως πρόσχημα για τις απολύσεις χρησιμοποιεί η Εταιρία Αριάνθη την «δωρεάν» παραχώρηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Η πραγματική όμως αιτία της απόλυσης είναι η ενεργή τους συμμετοχή στην χθεσινή κινητοποίηση του σωματείου.

Είναι γνωστή κι αναμενόμενη η τακτική της εργοδοσίας να στοχοποιεί εργαζομένους για να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις με ύπουλο και βρώμικο τρόπο ώστε να αποθαρρύνει τους υπόλοιπους εργαζόμενους από κάθε διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και να εδραιώσει την εξουσία της.

Ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου διαχρονικά – και τώρα – που θεσμοθέτησαν κι ανέχτηκαν το εργολαβικό καθεστώς ομηρίας κι εκμετάλλευσης μέσα στο δημόσιο.  Αυτό που η σημερινή κυβέρνηση θέλει να αντικαταστήσει με τα νέα δεσμά των απαράδεκτων – για τους εργαζόμενους – ατομικών συμβάσεων μίσθωσης έργου.

Σημειώνουμε ότι κατά καιρούς διάφοροι εργολάβοι (και η εργολάβος του Ευαγγελισμού) έχουν κάνει διάφορα …«δώρα» (!) στα νοσοκομεία όπως: τραυματιοφορείς στο Σισμανόγλειο, ελαιοχρωματιστές και τραπεζοκόμους στον Ευαγγελισμό κ.λπ. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πόσα χρήματα έχουν απομυζήσει οι εργολάβοι από τον ελληνικό λαό για να φτάσουν να κάνουν και «γενναιόδωρες» χορηγίες δίνοντας «δωρεάν» προσωπικό στα νοσοκομεία.

Ήδη σήμερα αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Σωματείου μαζί με αρκετούς συναδέλφους, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της εργολάβου αλλά και στη Διοίκηση.

Απαιτούμε από την εργολάβο ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ των δύο συναδέλφων μας και ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ & ΤΩΡΑ την επιχείρηση τρομοκρατίας και των υπόλοιπων συναδέλφων.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση & κυρίως, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να παρέμβουν ΑΜΕΣΑ για να ανακληθούν οι απολύσεις.

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις που έχουμε αποφασίσει ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία και για την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων καλούμε σε:

1.   Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 7πμ στα γραφεία της εργολάβου, μετά στα ΤΕΠ για ενημέρωση όλων των συναδέλφων και στη συνέχεια, στα γραφεία τις Διοίκησης.

2.   ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη Δευτέρα 4 Ιουλίου όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου από την έναρξη τις πρωινής βάρδιας έως τις 10π.μ. και συγκέντρωση στα επείγοντα 7:30πμ.

Με  αγώνες  κατακτάμε  τα  δικαιώματά μας!