Το ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» ψηφίζει σταθερά τους πιο άξιους εκπροσώπους

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Μπορεί να είσαι δεξιός ή αριστερός ή κεντρώος ή apolitic αλλά αν γνωρίζεις τον χώρο των δημόσιων νοσοκομείων και τους συνδικαλιστές σε αυτά, δεν μπορείς παρά να εκτιμάς την σταθερή αξία που ακούει στο όνομα Ηλίας Σιώρας. Για 6η συνεχή φορά οι συνάδελφοί του τον τίμησαν με την ψήφο τους και τον εξέλεξαν εκπρόσωπό τους εκτιμώντας όχι μόνο την μαχητικότητα αλλά και την τιμιότητά του. Κι επειδή πολλά έχουμε δει στον συνδικαλισμό, ας λέμε και τα καλά όταν τα συναντάμε. Αποτελούν άλλωστε είδηση!

Εκλογές διεξήχθησαν χθες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για την ανάδειξη εκπροσώπων των γιατρών και των λοιπών εργαζομένων (2 αιρετών εκπροσώπων) στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: Στους γιατρούς σε 238 έγκυρα ψηφοδέλτια ο Ηλίας Σιώρας πήρε 192 ψήφους, ποσοστό 80,67% (στις προηγούμενες εκλογές που διεξήχθησαν πριν δύο χρόνια είχε πάρει ποσοστό 58%). Ο κ. Σιώρας εκλέγεται για έκτη συνεχή φορά στη διοίκηση και είναι γνωστό στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι πήραν τις εξής ψήφους: ο κ. Σπύρος Δρίτσας 24 ψήφους, ποσοστό 10% (πριν 2 χρόνια είχε πάρει 62 ψήφους και ποσοστό 21%) και ανήκει στην παράταξη Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τρίτος είναι ο κ. Βασίλης Βουγάς με 22 ψήφους, ποσοστό 9,24%.

Στους λοιπούς εργαζόμενους σε 663 έγκυρα ψηφοδέλτια ο κ. Δημήτρης Πιστόλας πήρε 268 ψήφους, ποσοστό 40% (πριν 2 χρόνια 43%) και είναι στέλεχος της ΔΑΚΕ. Δεύτερος στη σειρά αναδείχθηκε ο κ. Νίκος Γούσιος στέλεχος του ΠΑΜΕ με 167 ψήφους και ποσοστό 25,18% (πριν δύο χρόνια 20%). Σημειώνεται ότι πριν δύο χρόνια ο κ. Γούσιος είχε καταλάβει την τρίτη θέση και σήμερα αναδεικνύεται δεύτερος. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι έλαβαν τα εξής: Η κ. Βιβή Πασχάλη 129 ψήφους, ποσοστό 19,45% (πριν δύο χρόνια 25%), ο κ. Λεωνίδας Βασταρδής 68 ψήφους, ποσοστό 10,25% (το επίσημο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ) και ο κ. Νεοφώτιστος 31 ψήφους, ποσοστό 4,67%.

Συνολικά υπήρξε μειωμένη συμμετοχή λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων της τελευταίας διετίας που είχε ως συνέπεια την μείωση του μόνιμου προσωπικού, το οποίο δεν αντικαταστάθηκε.